Oranje Leeuwinnen beginnen 2018 met nederlaag in Spanje

De Oranje Leeuwinnen zijn 2018 begonnen met een nederlaag. In een oefenwedstrijd in en tegen Spanje werd er verdiend verloren: 2-0. Er kwam daarmee een einde aan een reeks van twaalf duels zonder nederlaag.

De Nederlandse vrouwen traden grotendeels met vertrouwde namen aan in Spanje. Ondanks de sterke formatie van Nederland hadden de Spanjaarden de beste kansen in de eerste helft. Het thuisland raakte via Olga García zelfs de paal. Namens Oranje was Vivianne Miedema dichtbij, maar ze vond de goalie op haar weg.

In de tweede helft kwam Spanje op voorsprong. Nadat Sherida Spitse haar afstandsschot over zag gaan, was het 25 minuten voor tijd raak aan de andere kant. Uit een corner ontstond een klutssituatie, waarbij de bal volgens de scheidsrechter van dienst de doellijn passeerde: 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Alèxia Putellas.

De Oranje Leeuwinnen zetten in de slotfase nog aan en gingen achterin één-op-één spelen. Seconden voor tijd resulteerde dit in een tegenstoot, die succesvol werd afgerond door Gema Gili: 2-0. Dit was direct ook de eindstand, waardoor de eerste nederlaag van 2018 voor het Nederlands vrouwenelftal een feit was.

De Europees kampioen speelt op 23 januari nog een vriendschappelijke interland. Dan is Engeland de tegenstander. Op 6 april mag Oranje weer op voor het echte werk. Noord-Ierland komt dan op bezoek in Nederland voor een WK-kwalificatieduel.