Oranje krijgt voor het eerst te maken met videoscheids

Reacties

De Spanjaard Jesús Gil Manzano is vrijdagavond de scheidsrechter bij het debuut van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal tegen Engeland. Drie dagen later krijgt Oranje voor het eerst te maken met de VAR.

Oranje krijgt voor het eerst te maken met videoscheids

Manzano fluit voor het eerst een duel van Oranje. De 34-jarige Spanjaard is wel een bekende voor Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Hij leidde in september 2016 de UEFA Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United. In De Kuip bezorgde een late treffer van Vilhena Feyenoord de winst (1-0). 

Maandag neemt Oranje het vervolgens op tegen Portugal. Voor het eerst in de interlandgeschiedenis van het Nederlands elftal wordt er dan gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Nicolas Rainville treedt in Genève op als VAR (video assistant referee).

Begin deze maand besloot de IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA, de VAR een definitieve en officiële status toe te kennen. Geleidelijk aan zal de VAR in de topcompetities worden ingevoerd. Een ontwikkeling die de KNVB, als voorvechter van innovaties in het voetbal, van harte toejuicht, zo laat de bond weten.

'Koeman moet van Oranje zonder wereldsterren een goed team maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.