Oranje krijgt te maken met arbiter van Champions League-finale 2021

Reacties

Mateu Lahoz is aangesteld als scheidsrechter voor de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië. De Spanjaard fluit daarmee zijn derde wedstrijd op het WK, nadat hij ook de groepsduels Qatar - Senegal (1-3) en Iran – Verenigde Staten (0-1) leidde.

Oranje krijgt te maken met arbiter van Champions League-finale 2021
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Lahoz had tweemaal eerder de leiding over een wedstrijd van het Nederlands elftal. In september 2015 verloor Oranje onder zijn leiding met 3-0 van Turkije in een EK-kwalificatiewedstrijd; in maart 2016 zag Lahoz dat Oranje een vrienschappelijk duel met Engeland won (1-2).

De Spanjaard geldt als een ervaren topscheidsrechter, die vorig jaar nog werd vertrouwd met de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea (0-1). Hij floot ook twee wedstrijden op het WK 2018.

Lahoz wordt tijdens de kwartfinale ondersteund door landgenoten Pau Cebrian Devis en Roberto Díaz Pérez op het veld, terwijl de Zuid-Afrikaan Víctor Miguel Gomes fungeert als VAR en Spanjaard Alejandro Hernández Hernández als assistent van de VAR.

Extra steun
Oranje wordt in het Lusail Iconic Stadium gesteund door meer supporters dan tot dusver het geval was op het WK. Vierhonderd fans zijn in de afgelopen dagen vanuit Nederland afgereisd naar Qatar, waardoor er nu 1400 Nederlanders worden verwacht in het stadion.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.