Oranje kent tegenstanders in Final Four: dit moet je weten

Reacties

Oranje weet wie volgend jaar zomer de tegenstanders in de Final Four van de Nations League zijn. Spanje plaatste zich dinsdagavond als laatste voor de eindronde van de landencompetitie door Portugal met 0-1 te verslaan

Oranje kent tegenstanders in Final Four: dit moet je weten
© Pro Shots

Oranje weet sinds zondagavond al dat het van de partij is bij de Final Four. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg België met 1-0 in de Johan Cruijff Arena en verzekerde zich daarmee van groepswinst. Kroatië was zondag ook al zeker van een plek bij de laatste vier van de Nations League, maandagavond kwam daar Italië bij.

Het eindtoernooi zal volgend jaar in Nederland plaatsvinden. De landen uit de groep van Oranje stelden zich kandidaat voor de organisatie van de Final Four. De toewijzing door de UEFA is nog slechts een formaliteit, dit zal in januari gebeuren. De apotheose van de landencompetitie zal van 14 t/m 18 juni worden gehouden.

Tijdens die finaleweek zullen De Kuip en De Grolsch Veste het decor zijn, omdat er in De Arena en het Philips Stadion dan concerten zijn. Nederland speelt de halve finale in De Kuip, waar ook de finale zal plaatsvinden. Wie de tegenstander is in de halve eindstrijd - Kroatië, Italië of Spanje - wordt later nog duidelijk tijdens een loting

Oranje plaatste zich tijdens de eerste editie van de Nations League ook al voor de Final Four. Met Ronald Koeman aan het roer rekende het toen af met Duitsland en Frankrijk. In de halve finale was Nederland vervolgens te sterk voor Engeland, om in de finale te verliezen van Portugal. In 2021 won Frankrijk de Nations League.

Prijzengeld
De plek van Oranje bij de laatste vier levert de KNVB een behoorlijk zakcentje op. In 2019 lag voor de winnaar van de Nations League een bedrag van 10,5 miljoen euro klaar, de verliezend finalist kreeg negen miljoen, de nummer drie acht en de nummer vier zeven miljoen. Inmiddels zijn die bedragen volgens nog onbevestigde berichten gestegen.

Dankzij het winnen van Groep 4 in Divisie A weet Oranje ook dat het verzekerd is van een vangnet, mocht het tijdens de EK-kwalificatie misgaan (per groep gaan twee landen door). Als groepswinnaar is het Nederlands elftal verzekerd van een plek in de play-offs om de laatste drie EK-tickets, die worden gespeeld in maart 2024.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 26 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.