Oranje-invitatie Weghorst biedt Wolfsburg blijdschap en hoop

Reacties

Bij VfL Wolfsburg hebben ze met genoegen de mededeling uit Zeist over Wout Weghorst ontvangen. De Oranje-invitatie is zeer welkom bij gebrek aan een 'toverstokje'.

Oranje-invitatie Weghorst biedt Wolfsburg blijdschap en hoop

Zelf had hij er nimmer een geheim van gemaakt hoe graag hij voor zijn land wilde uitkomen. Vandaag werd de hoop beantwoord. Ruim een jaar na zijn laatste interland kreeg Weghorst weer een uitnodiging voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman biedt de spits de hoop tegen Noord-Ierland of Estland tot zijn vierde interland te komen.

Het nieuws werd ook in Wolfsburg goed ontvangen. 'Iedereen in de kleedkamer was blij, de medespelers bijna nog meer dan Wout zelf', zei trainer Oliver Glasner. De blijdschap over de invitatie voor Weghorst staat in schril contrast met de stemming naar aanleiding van de resultaten van VfL Wolfsburg. Donderdag werd bij AA Gent de derde nederlaag op rij geleverd, terwijl de laatste overwinning dateert van 6 oktober.

Glasner wil de crisis niet te lijf gaan door alles te veranderen. 'Ik ben geen David Copperfield en ik heb ook geen toverstaf', zei de trainer in de aanloop naar het duel met Bayer Leverkusen. 'We proberen een betere sfeer te creëren, hetgeen niet makkelijk is. We hebben getracht om met gesprekken met de spelers de zaak weer van de grond te krijgen.'

Ook voor clubtopscorer Weghorst is een rol weggelegd in het bezweren van de sportieve crisis. 'We gaan op dit moment niet efficiënt genoeg om met de kansen', aldus Glasner. 'Ook tegen Gent kregen we een veelvoud aan grote kansen en benutten we er maar eentje van. Ik hou het vertrouwen in mijn spelers en blijf positief dat de kansen binnenkort weer koelbloedig worden benut.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.