Oranje-internationals kiezen richting WK massaal eieren voor hun geld

Reacties

Over drieënhalve maand begint voor het Nederlands elftal het WK en dat werpt deze transferzomer zijn schaduw al flink vooruit. Meerdere internationals zoeken hun heil bij andere clubs, mede om hun kans op een WK-ticket te vergroten.

Oranje-internationals kiezen richting WK massaal eieren voor hun geld
© Pro Shots

Vooral Georginio Wijnaldum was er veel aan gelegen zijn sportieve situatie te verbeteren, nadat hij in de laatste interlandperiode uit de selectie werd gelaten door bondscoach Louis van Gaal. Zijn overgang van Paris Saint-Germain naar AS Roma, op huurbasis, moet uitkomst bieden voor de 86-voudig international.

Ook Jasper Cillessen (foto) staat bij zijn club op de drempel van de uitgang. De 33-jarige doelman rondt naar verwachting de komende dagen zijn terugkeer naar NEC af, terwijl hij nog een contract voor een jaar had met Valencia. De 33-jarige doelman drukte met salaris zwaar op de begroting van Los Che, waardoor de club hem na drie seizoenen graag zag vertrekken. Afgelopen weekend ontbrak Cillessen al in de wedstrijdselectie voor een oefenduel met Nottingham Forest.

De saga rond Frenkie de Jong sleept zich nog altijd voort. Barcelona is akkoord met Manchester United over een transfersom van 85 miljoen euro en Chelsea wilde afgelopen week een ultieme poging wagen, maar de middenvelder wil bij zijn huidige club blijven. Ook ploeggenoot Memphis Depay heeft zijn voorkeur voor een langer verblijf in Catalonië uitgesproken.

Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Steven Bergwijn, Owen Wijndal (beiden Ajax), Luuk de Jong, Guus Til (beiden PSV), Wout Weghorst (Besiktas) en Vincent Janssen (Antwerp FC) zijn deze zomer al van club gewisseld. Denzel Dumfries staat in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea. De rechtsback heeft nog een contract tot medio 2025 bij Internazionale, maar de Italiaanse topclub heeft transfergeld nodig en staat open voor de verkoop van spelers.

Ook voor enkele andere internationals belooft het nog een spannende maand te worden, totdat de transfermarkt 31 augustus sluit. Hoewel hij heeft aangegeven bij Villarreal te blijven, blijft Arnaut Danjuma in de belangstelling staan van vooral Engelse clubs. Noa Lang is het Belgische seizoen begonnen bij Club Brugge, maar hij hoopt nog altijd op een transfer naar een topcompetitie. De laatste Oranje-interlands voordat het WK van start gaat, zijn in het kader van de Nations League tegen Polen (22 september) en België (25 september).

Van het Nederlands elftal dat zich op 16 november vorig jaar verzekerde van een WK-ticket, gaat naar verwachting een ruime meerderheid van club wisselen deze transferperiode.
© Pro Shots
Van het Nederlands elftal dat zich op 16 november vorig jaar verzekerde van een WK-ticket, gaat naar verwachting een ruime meerderheid van club wisselen deze transferperiode.
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.