Oranje-feestje bij Besiktas, Chelsea houdt zich in tegen PAOK

Aan de hand van invaller Ryan Babel is Besiktas de groepsfase van de Europa League met een overwinning begonnen. Ook Chelsea en Villarreal maakten geen fout.

PAOK Saloniki
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Zonder Eden Hazard - de sterspeler kreeg rust en bleef achter in Londen - kende Chelsea een redelijk eenvoudige avond. PAOK had weinig in te brengen en kwam al na zeven mininuten op achterstand. Willian schoof feilloos binnen na een goede pass van Ross Barkley. Álvaro Morata kreeg in de eerste helft drie goede kansen op de 0-2, maar faalde steeds in de afronding.

Ook in de tweede helft kwam Chelsea eigenlijk geen moment in de problemen. Scoren deden de Londenaren zelf echter ook niet meer, mede omdat Morata het vizier wederom niet op scherp had. Bij PAOK slaagde invaller Diego Biseswar er niet in het verschil te maken.

Beşiktaş
Beşiktaş
3 - 1
Sarpsborg 08

Besiktas startte met Jeremain Lens in de basis en Ryan Babel op de bank. Na een matige eerste helft werd Babel direct na rust alsnog binnen de lijnen gebracht en dat bleek een uitstekende zet van trainer Senol Günes. De Oranje-international stond namelijk nog geen vijf minuten op het veld toen hij met een fraaie stift voor de 1-0 zorgde tegen Sarpsborg. Het verzet van de Noorse club was direct gebroken. Een rake kopbal van Enzo Roco betekende de 2-0, voordat Lens het slotakkoord voor zijn rekening nam. De Nederlandse spits stond helemaal vrij en schoot, na goed te zijn bediend door Oguzhan Özyakup, strak raak: 3-0. Kristoffer Zachariassen redde vlak voor tijd de Noorse eer.

Villarreal
Villarreal
2 - 2
Glasgow Rangers

Voor Rangers betekende de Europa League-wedstrijd tegen Villarreal een terugkeer in een Europees hoofdtoernooi. De Schotse grootmacht speelde in het seizoen 2010/11 voor het laatst op dat podium, maar heeft zich na een faillissement weer opgericht. Na slechts 44 seconden stond Rangers echter te slapen. Carlos Bacca kreeg alle ruimte om uit te halen en schoot vanaf 25 meter prachtig raak: 1-0.

De mannen van manager Steven Gerrard gaven zich echter niet zomaar gewonnen. Scott Arfield maakte na een prima aanval de 1-1 en ook de 2-1 van Gerard Moreno werd door Rangers tenietgedaan. Kyle Lafferty schoot een lage voorzet binnen, waardoor ook het tweede schot op doel van Rangers direct goed was voor een doelpunt. Zo pakte Rangers bij zijn terugkeer in Europa een niet helemaal verdiend, maar wel erg knap punt.