Oranje-debuut zorgt voor tranen bij ouders Dilrosun

Reacties

Javairo Dilrosun hoorde vrijdag van zijn geëmotioneerde ouders dat hij zich komende week voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal. Het talent van Hertha BSC is door PSV-aanvaller Steven Bergwijn al een beetje voorbereid op zijn vuurdoop bij Oranje, zo vertelt hij tegen de NOS.

Oranje-debuut zorgt voor tranen bij ouders Dilrosun

Vrijdagmiddag werden de 24 namen bekend die bondscoach Ronald Koeman heeft opgeroepen voor de twee laatste Nations League-groepswedstrijden, tegen Frankrijk en Duitsland. Tot die selectie behoort dus ook de twintigjarige Dilrosun, die dit seizoen namens Hertha BSC opvalt in de Bundesliga. De jongeling is vereerd. 'Toen ik voor Hertha koos, hoopte ik ergens volgend jaar bij het Nederlands elftal te gaan komen. Het is nu dus al na drie à vier maanden gebeurd, dat is heel snel gegaan', zo straalt hij.

Het door Ajax opgeleide talent belandde via Manchester City deze zomer in Berlijn. Hij kreeg vrijdag van zijn vader en moeder te horen dat hij nu al voor het eerst bij Oranje zit. 'Zij belden me op toen ik in de kleedkamer zat', legt hij uit. 'Zij keken eerder in mijn e-mail dan ikzelf, en zagen toen de mail van het Nederlands elftal. Daar stond alle info in die ik moet hebben voor maandag (als Oranje zich verzamelt, red.). Mijn ouders waren in tranen. Ik was ook geraakt, dit is een heel mooi moment voor mij, maar ik was niet in tranen.'

Sinds de bekendmaking van de selectie ging de telefoon van Dilrosun non-stop. Ook zijn vriend Bergwijn stuurde hem een appje. 'Hij legde me uit hoe alles zit, en vroeg me of ik het liedje dat ik moet gaan zingen al heb klaarliggen', aldus een breed lachende Dilrosun, daarmee doelend op het ontgroeningsritueel dat alle debutanten moeten ondergaan. 'Ik denk dat het iets van Drake wordt, ik ga dus rappen en zingen, maar ik hoop dat het niet gefilmd wordt.'

Dilrosun - die zaterdag met Hertha op bezoek gaat bij Fortuna Düsseldorf - kreeg tot slot nog de vraag in welk duel hij het liefst zou debuteren als international: thuis tegen wereldkampioen Frankrijk of op bezoek bij Duitsland, het land van zijn werkgever. De aanvaller is zeker van zijn zaak: 'Zo snel mogelijk, dus tegen Frankrijk', sloot hij met een brede lach af.

'Dilrosun is bij Hertha van talent getransformeerd tot moderne aanvaller'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.