'Oranje? Dat vind ik wel een beetje hard van stapel lopen'

Reacties

Mats Wieffer heeft mooie weken achter de rug. De 23-jarige middenvelder is inmiddels vaste basisklant bij Feyenoord, maar denkt dat er nog genoeg beter kan. Een vraag over Oranje, wuifde hij dan ook beleefd weg.

'Oranje? Dat vind ik wel een beetje hard van stapel lopen'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Wieffer schooft aan bij ESPN, waar hij gevraagd werd naar zijn ontwikkeling in Rotterdam-Zuid. 'Aan de bal kan het beter, maar in de duels vind ik dat ik mezelf goed staande houd. Al met al ben ik wel tevreden met hoe het nu gaat. Het moet stapsgewijs beter worden, maar tot nu toe ben ik wel tevreden', antwoordde de Feyenoorder.

Sinds de blessure van Quinten Timber is Wieffer niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Arne Slot. Wat hij toevoegt aan Feyenoord?  'Lengte, ik kan lange ballen wegkoppen. Verder probeer ik rust te creëren en duels te winnen. Dat zijn voor mij de belangrijkste drie eigenschappen. Ik speel hier een stuk controlerender dan ik bij andere clubs gewend was, maar dat bevalt op zich wel goed', analyseert hij.

'Ik denk dat ik wat brutaler ben geworden op het veld. Je speelt natuurlijk met grote spelers, dus aan het begin was ik toch wat rustiger. Wat meer op de achtergrond: ik laat hen wel het balletje spelen. Ik ben verbeterd in de kleine ruimtes, daar had ik in het begin heel veel moeite mee', vervolgt hij zijn zelfevaluatie.

Wieffer krijgt de laatste weken veel complimenten en wordt door sommige mensen zelfs al in Oranje gepraat. De middenvelder schiet in de lach als hij daarmee wordt geconfronteerd. 'Dat vind ik wel een beetje hard van stapel lopen, als je drie of vier wedstrijden prima speelt. Het zou natuurlijk heel mooi zijn, het is natuurlijk wel een droom, maar dat vind ik nog niet heel erg realistisch.'

Begin januari sprak Mats Wieffer uitgebreid over zijn eerste maanden bij Feyenoord en zijn ambities in Rotterdam:

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.