Oranje boven in Berlijn: Boëtius zorgt voor Nederlands record bij Hertha BSC

Reacties

Jean-Paul Boëtius heeft een driejarig contract getekend bij Hertha BSC. De aanvaller is alweer de zestiende Nederlander die voor de club uit de Duitse hoofdstad gaat spelen: daarmee is Nederland het land dat de meeste buitenlandse spelers aan Hertha heeft geleverd.

Oranje boven in Berlijn: Boëtius zorgt voor Nederlands record bij Hertha BSC
© Pro Shots

Tot deze maandag was Brazilië het land waar de meeste buitenlandse Hertha-spelers vandaan kwamen (ook zestien), maar Boëtius heeft de stand gelijkgetrokken. Bram Appel was in de jaren veertig de eerste Nederlander die voor Hertha uitkwam. Hij werd later gevolgd door onder meer Bryan Roy, Dick van Burik, John Heitinga, Roy Beerens en meest recent Jurgen Ekkelenkamp. Laatstgenoemde is inmiddels alweer vertrokken, naar het Antwerp FC van coach Mark van Bommel.

De coach bij Hertha, Sandro Schwarz, was voor Boëtius een belangrijke factor om voor Hertha te kiezen. De twee bouwden eerder bij FSV Mainz 05 een goede band met elkaar op. Boëtius liet Mainz deze zomer na vier jaar achter zich en kon daardoor transfervrij binnengehaald worden bij Hertha. Hij heeft het shirt met rugnummer 10 gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.