'Opvallende verschijning en typische Nederlander' Lang maakt direct indruk

Reacties

Het debuut van Noa Lang bij Club Brugge is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De van Ajax overgekomen aanvaller maakte indruk in de kraker tegen Standard Luik. Toch wordt hij ook gewaarschuwd: 'Goeie voetjes zijn niet genoeg.'

'Opvallende verschijning en typische Nederlander' Lang maakt direct indruk
Standard Luik
Standard Luik
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Lang startte op de bank, maar mocht na rust invallen. Een rondje langs de Belgische media leert dat de Belgen zeer te spreken waren over de Nederlandse jeugdinternational, die na een periode op huurbasis voor zes miljoen euro vastgelegd zal worden tot medio 2024 door de Belgische kampioen.

Ludo Vandewalle, Chef Voetbal van Het Nieuwsblad, besteedde zelfs een column aan Lang. 'Noa Lang was wel een opvallende verschijning bij Club Brugge. De enige zomeraanwinst maakte een goede indruk. Hij mocht al meteen een helft meespelen, de 21-jarige Nederlander. Het gebeurt niet veel dat een debutant zich meteen zo op de voorgrond zet. Een schot voorlangs, een goede poging uit de tweede lijn en een kopbal die miraculeus door Bodart uit zijn doel werd gehouden. Het kan tellen.'

'Noa Lang heeft wel die typisch Nederlandse stijl, meer bepaald het laconieke van die technisch vaardige jongens uit de Ajax-school', zo vervolgde Vandewalle. 'De ervaring leert dat dit aardig is om naar te kijken. Tegelijkertijd worden die types wel verrast door de fysieke kracht die nodig is om het in de Jupiler Pro League te maken. Goeie voetjes zijn niet genoeg, er is ook mentale en fysieke weerbaarheid nodig. Afwachten hoe Lang zich daaraan aanpast maar het debuut houdt beloftes in.'

Uiteindelijk scoorde Lang bij Het Nieuwsblad een 7. 'Debuteerde en was al meteen heel aanwezig in de wedstrijd. Werd door een uitstekende save van Bodart van zijn eerste doelpunt voor Club gehouden. Heeft een laconieke stijl en zal nog moeten wennen aan fysieke spel in de Jupiler Pro League', zo luidde de uitleg bij dat rapportcijfer.

Op de clubwebsite van zijn club werd ook gesproken over 'een prima debuut'. 'De Nederlander voegde wat diepgang en lef toe bij Club', zo voegde Het Laatste Nieuws toe.

Prima optreden of niet, Lang moest in de slotfase wel lijdzaam toezien hoe Standard nog terugkwam tot 1-1. Daardoor is het verschil tussen de clubs maar één punt. Charleroi kan Club Brugge zondag weer aflossen als koploper.

Voor Lang volgt nu met Brugge een interessant optreden. Dinsdag staat het uitduel in de Champions League bij Zenit Sint-Petersburg op het menu. Afgaande op de beoordelingen zou de Nederlander zomaar eens een rol kunnen gaan vertolken in dat duel.

Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge
Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
5
KV Oostende
34
15
8
11
49-41
+8
53
6
Standard Luik
34
13
11
10
52-41
+11
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Zelf toonde Lang op social media zijn blijdschap over zijn debuut.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.