Na Burkina Faso heeft ook Ethiopië zijn meerdere moeten erkennen in Kameroen, dat zich opvallend productief toonde in de strijd om de Afrika Cup.

Kameroen
4 - 1
Ethiopië
Ethiopië

Voor Kameroen begon het tweede groepsduel met een vroege tegenvaller. Het gastland keek na vier minuten tegen een achterstand aan. Dawa Hotessa ontsnapte aan de aandacht van zijn directe tegenstander en tikte de bal simpel langs doelman Andre Onana; 0-1.

De Ontembare Leeuwen, die in de eerste wedstrijd met 2-1 van Burkina Faso hadden gewonnen, toonden veerkracht. Olympique Lyon-aanvaller Karl Toko Ekambi (foto) tekende in de zevende minuut voor de gelijkmaker. Dankzij Vincent Aboubakar stelde Kameroen vroeg in de tweede helft orde op zaken.

De aanvaller besliste met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten de wedstrijd in het voordeel van Kameroen, dat via Toko Ekambi de zege extra kleur gaf. De ruime overwinning is opvallend gezien de schaarste qua doelpunten op het toernooi om de Afrika Cup tot nu toe.