Optimisme groot in de VS: tv-analisten niet geïmponeerd door Oranje

Reacties

Het vertrouwen in de Verenigde Staten is groot na de overwinning op Iran in de beslissende groepswedstrijd. Het panel van FOX Soccer blikte dinsdagavond vooruit op de achtste finale tegen het Nederlands elftal en ziet voldoende kansen voor Team USA.

Optimisme groot in de VS: tv-analisten niet geïmponeerd door Oranje
© FOX Soccer
Iran
Iran
0 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Jimmy Conrad, die met een grote hoed in de Amerikaanse kleuren de meest opvallende verschijning was in de studio, ziet het als een voordeel dat Nederland bovenaan eindigde in Groep A, en niet Senegal. 'Ik denk dat we Nederland kunnen pakken. Senegal voelt zich nu goed, die ploeg komt in vorm. Van Nederland hebben we het beste nog niet gezien. Het moet blijken of we dat nog te zien krijgen. Ik heb vertrouwen in onze kansen tegen Nederland', zei de voormalig verdediger, die tussen 2005 en 2010 in totaal 27 interlands speelde voor de VS.

© Pro Shots

Warren Barton, een drievoudig international van Engeland en in de VS bekend van zijn periode als trainer van het voormalige San Diego Flash, deelde de mening van Conrad. 'Ik denk dat Nederland een betere tegenstander is voor de VS dan Senegal, vanwege het verschil in fysieke kracht.' Ook LA Galaxy-middenvelder Sacha Kljestan, die tussen 2010 en 2015 uitkwam voor Anderlecht en zelf ook 52 interlands speelde voor de VS, ziet perspectief. 'Hoe langer de wedstrijd 0-0 blijft, hoe beter onze kansen.'

Voormalig PSV'er DaMarcus Beasley merkt een groot verlangen bij de Amerikaanse spelers om goed te presteren op het WK. 'Ze hebben het verdiend. Ik ben trots als ik dit team zie spelen', zei de vleugelspeler van weleer. 'Ik ben al langere tijd positief over deze ploeg. Het is een jonge ploeg en de spelers bekommeren zich nog niet om 2026. De media houden zich daarmee bezig, omdat dat toernooi hier plaatsvindt en de spelers dan misschien op hun top zijn, maar deze spelers willen zich in 2022 laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.