Opstelling Oranje: Koeman kiest voor één nieuwe naam

Reacties

De opstelling van het Nederlands elftal voor het duel met Italië is bekend. Bondscoach Ronald Koeman voert ten opzichte van het duel met Kroatië één wijziging door.

Opstelling Oranje: Koeman kiest voor één nieuwe naam
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Italië
Italië

Koeman koos tegen Kroatië voor Teun Koopmeiners, maar de speler van Atalanta Bergamo zit nu op de bank. Noa Lang heeft nu wel een basisplaats gekregen. Xavi Simons begon tegen Kroatië als linksbuiten, maar zal nu een plek op het middenveld krijgen. Jurriën Timber is de enige bij Oranje die niet kan spelen. Hij zit wel in trainingspak op de bank, maar kan niet in actie komen door een bovenbeenblessure. 

Nederland speelt de troostfinale omdat het eerder deze week verloor van Kroatië. Frenkie de Jong uitte openlijk zijn twijfels over de wedstrijd, omdat die nergens om gaat en de spelers moe zijn na een lang en slopend seizoen. Uit de woorden van Koeman viel op te maken dat hij niet van plan was veel te wijzigen. 'Als we geen Nations League hadden gehad, hadden we gewoon twee EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld', vertelde Koeman onlangs aan de NOS. 'Dat vergeten de mensen weleens. We nemen deze wedstrijd heel serieus. Er zullen veel supporters zijn. Dat alleen schept al een verplichting om er alles aan te doen. En een resultaat kunnen we ook gebruiken.'

Dat laatste klopt zeker, omdat Nederland na de aanstelling van Koeman alleen van Gibraltar won en verloor van Frankrijk en Kroatië. Na het duel met Italië speelt Oranje op 7 september een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.