Opstandige Gordon heeft zijn zin met megatransfer naar Newcastle United

Reacties

Newcastle United heeft zich versterkt met Anthony Gordon. De aanvaller komt over van Everton en tekent een meerjarig contract, zo maakt Newcastle bekend.

Opstandige Gordon heeft zijn zin met megatransfer naar Newcastle United
© Pro Shots

The Magpies noemen geen transferbedrag, maar volgens Engelse media is een vaste transfersom van 40 miljoen pond (omgerekend 45,6 miljoen euro) gemoeid met de overstap. Voorts kan het bedrag via bonussen oplopen tot 45 miljoen pond (51,3 miljoen euro). Daarmee is Gordon na Alexander Isak (voor zeventig miljoen euro overgenomen van Real Sociedad) de duurste aankoop ooit van Newcastle, dat door investeringen vanuit Saoedi-Arabië diepe zakken heeft.

Gordon zorgde in de aanloop naar de transfer voor opschudding bij Everton, door drie opeenvolgende trainingen te laten schieten. Op die manier forceerde hij een transfer. Vrijdag werd hij weer gesignaleerd op het trainingscomplex, maar volgens Engelse media trainde hij niet mee. Everton hield vol dat Gordon wel 'gewoon' meetrainde.

De 21-jarige Gordon is een jeugdproduct van Everton en debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor The Toffees. Sindsdien kwam hij tot 78 officiële wedstrijden voor Everton, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en acht assists. Gordon werd dit seizoen ingezet op alle posities in de voorhoede.

Gordon is blij met zijn transfer, vertelt hij op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever. 'Newcastle was altijd de club voor mij, daarvan was ik al overtuigd toen ik het voor het eerst hoorde. Het voelt alsof het een hele grote stap is. De mensen hebben nog niet alles gezien dat ik kan. Onder deze trainer denk ik dat ik hier echt kan uitblinken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Gordon


Geboortedatum:
24 februari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Liverpool
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Newcastle United
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.