Opschudding in Spanje: bondspreses gearresteerd wegens corruptie

Reacties

Bij een inval bij de Spaanse voetbalbond is dinsdag voorzitter Ángel María Villar gearresteerd, zo berichten verschillende Spaanse media.

Opschudding in Spanje: bondspreses gearresteerd wegens corruptie

Er zijn meerdere personen aangehouden op verzoek van een hoge rechter, waaronder de zoon van de preses. Volgens Spaanse media is er sprake van corruptieverdenkingen. El País meldt dat Villar het geld van de bond zou hebben aangewend om zijn herverkiezing te regelen in een campagne die werd geleid door zijn zoon Gorka.

De 67-jarige Villar staat al sinds 1988 aan het hoofd van de Spaanse voetbalbond. De bestuurder bekleedde ook verschillende belangrijke functies bij de FIFA en UEFA.

Na de schorsing van Michel Platini in 2015 was Villar, een oud-prof van onder meer Athletic de Bilbao, zelfs even waarnemend voorzitter van de Europese voetbalbond. Brandschoon is zijn blazoen niet. De Spanjaard kreeg in het najaar van 2015 een boete van 22 duizend euro omdat hij weigerde volledig mee te werken aan het onderzoek van de FIFA naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

De arrestatie van Villar, die nog altijd een van UEFA's vicepresidenten is, komt twee dagen voor een vergadering van de Spaanse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.