Oppermachtig Real Madrid verslaat United en pakt ook Super Cup

Reacties

Real Madrid heeft zijn Europese hegemonie andermaal bevestigd. De Koninklijke was in de strijd om de Europese Super Cup met 2-1 te sterk voor Manchester United.

Oppermachtig Real Madrid verslaat United en pakt ook Super Cup

Ruim twee maanden geleden schreef Real voor de tweede keer op rij de Champions League op zijn naam door Juventus in de finale met 4-1 te verslaan. United won ten koste van Ajax de Europa League en dus traden de grootmachten dinsdagavond tegen elkaar aan in Skopje voor het duel om de Super Cup.

Ten opzichte van de Champions League-finale stond er bij Real slechts één andere naam aan de aftrap: Gareth Bale speelde in plaats van Cristiano Ronaldo, die pas later aansloot in de Madrileense voorbereiding. Bij United waren er meer wisselingen. Zo maakten miljoenenaankopen Romelu Lukaku, Victor Lindelöf en Nemanja Matic hun officiële debuut en kreeg Matteo Darmian de voorkeur boven Daley Blind.

De Engelsen schoten uit de startblokken in Skopje, maar moesten het initiatief relatief snel aan Real laten. Het eerste gevaar van Spaanse kant kwam van Casemiro. De Braziliaan kopte na een kwartier een hoekschop van Toni Kroos tegen de lat. Tien minuten later was het alsnog raak voor de verdedigende middenvelder. Dani Carvajal speelde Casemiro met een fraai boogballetje vrij en die gleed binnen: 1-0. De controleur stond randje buitenspel, maar arbiter Gianluca Rocchi keurde de goal goed.

Goudhaantje Isco viert zijn treffer. Debutant Victor Lindelöf zet de boel op scherp bij United.
Goudhaantje Isco viert zijn treffer. Debutant Victor Lindelöf zet de boel op scherp bij United.

Na die openingstreffer nam Real geen gas terug. De Koninklijke, die de competitie een week later begint dan The Red Devils, trok de lijn van het afgelopen seizoen ook in Skopje door en overklaste de ploeg van voormalig Real-trainer José Mourinho bij vlagen. Kort na rust werd dat ook zichtbaar in de score. Isco schoof zuiver binnen na een perfecte combinatie met Bale: 2-0.

De Welshman had zelf even later ook nog een derde Madrileense treffer op zijn schoen, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat. Ook Karim Benzema kreeg de bal er van dichtbij niet in. In plaats daarvan viel het doelpunt aan de andere kant. Lukaku hielp eerder nog een open kans om zeep, maar sloeg in de 62ste minuut wel toe. Na een schot van Matic bood Real-doelman Keylor Navas de peperdure Belg revanche: 2-1.

Romelu Lukaku revancheert zich voor zijn misser en scoort bij zijn officiële debuut voor Manchester United.
Romelu Lukaku revancheert zich voor zijn misser en scoort bij zijn officiële debuut voor Manchester United.

Die goal van Lukaku gaf United nieuwe moed. Invaller Marcus Rashford had zelfs de gelijkmaker voor het inschieten na een leep steekballetje van Henrikh Mkhitaryan, maar de jonge spits mikte net naast. Ook Marouane Fellaini trof geen doel met zijn kopbal, terwijl Marco Asensio aan Spaanse zijde landgenoot David De Gea op zijn weg vond. Invaller Cristiano Ronaldo bracht eveneens geen verandering meer in de score.

Het betekende alweer de zesde hoofdprijs sinds Zinedine Zidane voor de groep staat. Onder de Fransman pakte Real het afgelopen anderhalf jaar tweemaal de Champions League, de Spaanse landstitel, het WK voor clubs en nu dus voor de tweede keer de Europese Super Cup.

Lees op VI PRO een uitgebreide analyse van het Manchester United van José Mourinho.

'Real Madrid gaat ons weer veel moois brengen komend seizoen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.