Opmerkelijke carrièreswitch gestopte Cech: keeper gaat het ijs op

Reacties

Petr Cech gooit het over een heel andere boeg. De voormalig doelman van Chelsea en Arsenal, die vorig jaar een punt achter zijn voetballoopbaan zette, gaat proberen het te maken in het ijshockey. Cech gaat ook op het ijs keepen en heeft zich verbonden aan de Engelse club Guildford Phoenix.

Opmerkelijke carrièreswitch gestopte Cech: keeper gaat het ijs op

De 37-jarige Cech trainde al een tijdje bij een andere ijshockeyclub, Guildford Flames, en gaat nu ook echt ijshockeywedstrijden spelen in de Engelse ijshockeypiramide. Guilford Phoenix is op dit moment actief op het vierde niveau, maar is erg ambitieus. Met Cech op doel hoopt de in 2017 opgerichte club een volgende stap te kunnen zetten.

'Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om bij Phoenix wedstrijdervaring op te doen', zegt Cech op de website van zijn nieuwe club. 'Na twintig jaar professioneel voetbal te hebben gespeeld kijk ik ernaar uit om de sport waar ik als kind zo van hield actief te gaan beoefenen.' Cech zou zondag zijn debuut kunnen maken, tegen Swindon Wildcats 2.

Andy Hemmings, de coach van Phoenix, laat alvast doorschemeren dat de kans groot is dat dit ook zal gaan gebeuren. 'De komst van Petr is gigantisch voor deze club', zei de dolgelukkige oefenmeester. 'Hij is een geweldige jongen, die hard traint. Ik kan niet wachten om hem te zien debuteren.'

Bij Phoenix hopen ze natuurlijk dat Cech net zo veel zal bereiken in zijn loopbaan als ijshockeyer als in zijn carrière als profvoetballer. De Tsjech won vier Premier League-titels, vier FA Cups, drie League Cups, de Champions League én de Europa League met Chelsea, waarna hij ook nog een FA Cup pakte met Arsenal. Hij heeft het record voor de meeste clean sheets in de Premier League achter zijn naam staan.

© Guildford Phoenix
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.