Opmerkelijk fragment in Bayern-docu: 'Dembélé is veel beter dan Mbappé'

Reacties

De Bayern München-documentaire Behind the Legend is maandagavond in première gegaan. Daarbij viel onder meer een uitspraak van Serge Gnabry op.

Opmerkelijk fragment in Bayern-docu: 'Dembélé is veel beter dan Mbappé'
© Pro Shots

De 26-jarige aanvaller is op een gegeven moment in gesprek met Thomas Müller en Joshua Kimmich over Ousmane Dembélé. De Franse dribbelaar speelde voor zijn transfer naar Barcelona een seizoen bij Borussia Dortmund in de Bundesliga. In 2017 legde hij Bayern op de pijnbank met een uitstekend optreden in het toernooi om de DFB-Pokal.

Gnabry speelde toen nog bij Werder Bremen, maar is wel onder de indruk van de Barcelona-aanvaller. 'Dembélé is veel beter dan Mbappé', zei de Duitser stellig. Müller reageerde daarop: 'Wat bedoel je met beter? Als ik zo goed zou kunnen dribbelen als Dembélé, zou ik ook beter zijn.'

Het wordt in het fragment niet helemaal duidelijk of Gnabry het over de algehele kwaliteiten van Dembélé heeft of alleen over zijn dribbelvermogen. Kimmich had in ieder geval weinig zin om mee te discussiëren. 'Als ik zou moeten kiezen tussen Dembélé of één van jullie, zou ik altijd voor jullie kiezen. Deze discussie slaat nergens op.'

De vergelijking tussen Dembélé en Mbappé is pikant. Barcelona had in de zomer van 2017 immers de keuze tussen beide toptalenten. De Catalanen kozen uiteindelijk voor Dembélé, op aanspraak van de toenmalige trainers. Mbappé ontwikkelde zich vervolgens stormachtig, terwijl zijn landgenoot in Barcelona bleef worstelen met blessures.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.