Opmerkelijk: arbiter Lille-Ajax is in eigen land zes wedstrijden geschorst

Reacties

Opmerkelijk: Ivan Kruzliak, donderdag de scheidsrechter in het Europa League-duel van Ajax met Lille, is in eigen land voor zes wedstrijden geschorst. Aanleiding is een foutieve beslissing die de Slowaakse scheidsrechter afgelopen zondag nam.

Opmerkelijk: arbiter Lille-Ajax is in eigen land zes wedstrijden geschorst
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 2
Ajax
Ajax

Kruzliak kende toen in de extra tijd ten onrechte een penalty toe aan DAC Dunasjka Streda, dat daardoor uiteindelijk nog een punt pakte tegen AS Trencín (3-3). Het leidde donderdag, enkele uren voor de aftrap van Lille-Ajax, tot een harde maatregel van de Slowaakse voetbalbond.

Kruzliak zal de komende zes speelronden niet fluiten in de Fortuna Liga, het hoogste niveau van Slowakije, en zal het seizoen daarna afmaken op het tweede niveau. Pas als Kruzliak daar beterschap toont, zal de bond hem volgend seizoen weer op het hoogste niveau laten fluiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het stond een aanstelling door de UEFA voor het duel tussen Lille en Ajax dus niet in de weg. Ook in Frankrijk was niet iedereen blij met het optreden van Kruzliak. Zo waren er sterke twijfels over de penalty die Nicolás Tagliafico kreeg. Sven Botman sprak van een schandalige beslissing.

Ook Davy Klaassen gaf na afloop toe dat Ajax in de slotfase werd geholpen met de penalty, waaruit Dusan Tadic de stand gelijk trok. 'Die was misschien wat makkelijk. Ik kon het niet goed zien, maar het leek licht. De scheidsrechter floot voor alles, dus dit paste wel bij zijn stijl.'

Samenvatting: zo sloeg Ajax tegen Lille toe in de slotfase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.