Opmars opkrabbelend Sunderland strandt in extremis

Sunderland is op de weg terug op de valreep gestruikeld. Charlton Athletic hield op Wembley ondanks een pijnlijk eigen doelpunt dankzij een zeer late goal The Black Cats uit het Championship (2-1).

Sunderland degradeerde in 2017 na tien jaar uit de Premier League. De jacht om het verloren terrein direct goed te maken werd een ultieme deceptie met een zeer pijnlijke degradatie naar de League One, treffend verfilmd in de Netflix-serie Sunderland Till I Die.

Dit seizoen hadden de fans van The Black Cats weer reden voor optimisme. Als nummer vier werd een plaats in de play-offs veroverd. Ten koste van Portsmouth werd de finale op Wembley bereikt met Charlton Athletic als laatste hobbel op weg naar het Championship.

Die finale kende een bizarre start. Naby Sarr speelde in de vijfde minuut nietsvermoedend terug op zijn doelman Dillon Philips, die echter werd verrast met gevolgen. De bal eindigde namelijk in het doel van Charlton Athletic.

The Addicks, die in 2007 afscheid namen van de Premier League en eveneens de nodige turbulente jaren kennen, herpakten zich met de gelijkmaker van Ben Purrington in de 35ste minuut als een tastbare resultaat. Beide ploegen stevenden in een temporijke tweede helft af op verlengingen. In blessuretijd viel er toch een beslissing. Patrick Bauer was de man die Charlton in extase bracht en Sunderland in rouw dompelde.