Opluchting bij PEC: 'Eindelijk af van vragen over negatieve records'

Reacties

PEC Zwolle is eindelijk van 'de dubbele nul' af. Dat leidt tot opluchting, maar de blik gaat direct naar voren, naar het lastige uitduel met FC Utrecht.

Opluchting bij PEC: 'Eindelijk af van vragen over negatieve records'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
5 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC begon dramatisch aan het seizoen en verloor de eerste vijf wedstrijden van Vitesse (0-1), NEC (2-0), Willem II (1-0), Ajax (0-2) en aartsrivaal Go Ahead Eagles (1-0). Vijf gespeeld, nul punten, nul doelpunten gemaakt, dus. Tot afgelopen woensdag, toen er thuis met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Sparta. 'Er is toch wel sprake van opluchting', sprak trainer Art Langeler dan ook in aanloop naar FC Utrecht-uit van komende zaterdag.

'We zijn eindelijk af van de vragen over negatieve records. Wat ook een belangrijk verschil is: we hebben tegen Sparta goed gespeeld, zijn een fase dominant geweest. Dat doet wel iets met de groep.' Toch is Langeler op zijn hoede. 'We hoeven er niet moeilijk over te doen: FC Utrecht speelt thuis en heeft een betere en grotere selectie dan wij hebben. Zij zijn dus favoriet. Maar met een hoop passie en strijd verwacht ik dat we een punt mee kunnen nemen.'

Woensdag tegen Sparta viel op dat Paal – op linksback sterkhouder vorig seizoen – op de bank begon en inviel als rechtsbuiten. Ook tegen Utrecht zal hij niet starten. Waarom niet? 'Kenneth is in de voorbereiding druk geweest met een transfer. Daarna vond ik hem aan het begin van het seizoen niet gelukkig spelen. We hebben nu meer opties en daarom hebben we een andere keuze gemaakt. Het is topsport, ik heb er nooit zoveel moeite mee om spelers te passeren. Ik moet doen wat het beste is voor het team. Hij reageerde teleurgesteld, maar ook volwassen. Dat siert hem', legt Langeler uit.

'Einde zoek'
Ook aanvoerder Bram van Polen is blij met de eerste goal én het eerste punt van PEC. 'Als je maar niet scoort ga je op het laatst tegen jezelf voetballen, dan gaan jongens zich verstoppen en wordt het vertrouwen steeds minder. Ik heb het gevoel dat we daar na Sparta wel doorheen zijn. Dat is heel belangrijk, want het voetballen is onze kracht. Als we dat niet meer durven te doen, dan is het einde zoek.'

Tegen FC Utrecht keert Sam Kersten terug van een blessure, Luka Adzic is er (vanwege het nog niet afgeronde papierwerk) nog niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.