Opluchting bij Jørgensen: 'Het was een zware periode'

Nicolai Jørgensen is opgelucht met zijn eerste treffer sinds kerstavond. De spits gaf toe dat de doelpuntendroogte behoorlijk aan hem begon te knagen. Tegen AZ kon de aanvaller eindelijk weer eens juichen (2-1).

Jørgensen vond al negen Eredivisie-wedstrijden niet meer het net. Zijn laatste doelpunten dateerden van 24 december tegen Roda JC Kerkrade. De aanvaller was maar al te blij met zijn goal tegen AZ. 'Dit is een geweldig gevoel', vertelde hij tegenover FOX Sports. 'Ik was heel erg blij. Het was een zware periode voor mij. Nu hoop ik weer wat constanter doelpunten te maken. Als je als spits zo veel wedstrijden niet scoort, denk je nergens anders meer aan. Je probeert het opzij te zetten, maar je begint natuurlijk wel een beetje te twijfelen.'

'Ik ben hier om te scoren', vervolgde de Feyenoorder. 'Ik hou ervan en speel om doelpunten te maken.' Jørgensen was content met de start van de Rotterdammers tegen AZ. 'De eerste helft was van erg hoge kwaliteit. Zo hoort Feyenoord altijd te spelen.' Op de tweede helft had de spits nog wel voldoende aan te merken. 'We vechten met alles wat we in ons hebben, maar we moeten het beter doen aan de bal.'

Van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst was content dat Feyenoord na competitienederlagen tegen PSV en NAC Breda weer eens een wedstrijd winnend afsloot. 'Ik denk niet dat het per se een statement van ons was richting de bekerfinale', vertelde de coach. 'We wilden ten koste van alles winnen. De bekerfinale is weer een heel andere wedstrijd.'

De trainer liet in het midden of Feyenoord goed wegkwam na de handsbal van Jan-Arie van der Heijden in het zestienmetergebied. 'Het is onduidelijk wanneer het nou wel of niet een penalty is. We hebben veel situaties gezien dit weekend. De scheids maakt nu deze keuze en die viel voor ons goed uit.' Arbiter Dennis Higler gaf achteraf toe dat hij misschien toch een strafschop had moeten geven.