Bayer Leverkusen heeft met moeite afgerekend met de slechte reeks. Davy Klaassen deed met Werder Bremen goede zaken in de strijd om een Europees ticket.

VfB Stuttgart
0 - 1
Bayer Leverkusen

Peter Bosz hield zaterdag vast aan de spelers, met wie hij vorige week nog verloor van RB Leipzig. Toch leek er nauwelijks sprake van een zoektocht naar eerherstel. Het balbezit was weliswaar in grote mate voor Leverkusen, maar tussen de palen mikken bleek een opgave. Julian Brandt trof het zijnet, Kai Havertz schoot naast en Kevin Volland zag hoe Ron-Robert Zieler zijn poging over duwde.

Na rust bood een fout van Gonzalo Castro de bezoekers uitkomst. Spelend tegen zijn oude liefde vloerde hij Kevin Volland, hetgeen bestraft werd met een penalty. Havertz schoot de buitenkans feilloos binnen (0-1). Stuttgart bleef aanvallend onmachtig en sloot de wedstrijd af met tien man, na rood voor Santiago Ascacíbar. Leverkusen en Bosz pakken hun eerste zege sinds 10 maart, terwijl voor Stuttgart de zorgen onverminderd groot blijven.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft een pas op de plaats moeten maken in de jacht op een Europees ticket. De ploeg van Bruno Labbadia was niet opgewassen tegen RB Leipzig, dat in het eerste half uur de basis legde voor de vierde zege op rij. Kevin Kampl opende de score in de zestiende minuut door van de geboden ruimte te profiteren. Binnen het half uur zette Timo Werner de 2-0 met een kopbal op het scorebord.

VfL Wolfsburg kon in de eerste helft in aanvallend opzicht bitter weinig uitrichten. Wout Weghorst was in de veertigste minuut verantwoordelijk voor een van de weinige dreigende momenten voor het doel van Leipzig. De Nederlandse spits kon de bal echter niet vol raken om echt gevaarlijk te worden.

Na rust hadden Die Wölfe meer in de melk te brokkelen, maar het was niet genoeg om de solide defensie van de thuisploeg te verontrusten. Door de nederlaag is Wolfsburg naar de achtste plaats afgezakt, waar Leipzig met de zege de derde stek verstevigde.

Werder Bremen
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Werder Bremen heeft nog twee ijzers in het vuur als het gaat om het veroveren van een Europees ticket. Naast de strijd om de DFB Pokal – Bayern München wacht in de halve finale – hebben de Hanseaten in de Bundesliga de zesde plaats nog in het vizier. Het duel met SC Freiburg hield die weg open.

Davy Klaassen was na goed voorbereidend werk van Milot Rashica in de 58ste minuut dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Het bleek uitstel van executie. Een kwartier voor tijd was het de voormalig Ajacied die op aangeven van de oud-aanvaller van Vitesse met een kopbal Werder op voorsprong zette. Het bleek een uitermate waardevolle goal die Werder op weg naar de zesde plaats hielp. Theodor Gebre Selassie maakte in de 84ste minuut een einde aan de onzekerheid. Luca Waldschmidt redde in de laatste minuut de eer.

Hannover 96
Hannover 96
0 - 1
Borussia Mönchengladbach

Hannover 96 had met een reeks van zeven nederlagen op rij de illusies over handhaving al flink geweld aangedaan. Het bezoek van Borussia Mönchengladbach bood geen nieuwe hoop. Goalie Michael Esser hield zijn doel lang schoon tegen de bezoekers, die met een zege de kandidatuur voor een Champions League-ticket wilden bevestigen. In de 53ste minuut was hij een antwoord schuldig op de poging van Raffael, die met zijn goal Die Fohlen de drie punten bezorgde.