Opgeluchte Groenendijk licht het speciale wapen van ADO uit

Fons Groenendijk hoopt dat de eerste overwinning van ADO Den Haag voor rust zorgt. De coach heeft zich bij de 0-3 zege op RKC Waalwijk wel gestoord aan de rode kaart voor Danny Bakker.

Bakker is er volgende week tegen VVV-Venlo niet bij omdat hij in de slotfase in Waalwijk toen de eindstand al op het bord stond zijn tweede gele kaart kreeg. De middenvelder ging in de fout door vast te houden vlak buiten het strafschopgebied. Groenendijk vindt dat scheidsrechter Edwin van de Graaf erg overdreven heeft opgetreden, zegt hij bij FOX Sports. 'Moet je hier nu geel voor geven? Ik vind het een beetje ver gaan. Je hoeft van mij geen geel te geven, ook niet aan een speler van RKC even eerder bij Elson Hooi. Het is gewoon totaal niet nodig. Ga niet je eigen regels maken. Dit levert ons een schorsing op.'

Tegen RKC werd door ADO de ban gebroken door Tom Beugelsdijk. Hij scoorde uit een corner en dat was door de ploeg van Groenendijk al het vierde doelpunt uit een standaardsituatie dit Eredivisie-seizoen. Het is geen toeval, legt de ADO-trainer uit: 'Er wordt heel veel op standaardsituaties getraind bij ons. Onze keeperstrainer Raymond Mulder is daar dag en nacht mee in de weer. Samen met Marvin van der Valk (video-analist, red.) haalt hij overal corners en vrije trappen vandaan en die trainen we dan. We hebben er ook de wapens voor, met onze lengte. In dat klassement staan we denk ik bovenaan.'

Kansloos
RKC-trainer Fred Grim baalt vooral van het gebrek aan dreiging van zijn ploeg. RKC voetbalde in gedeeltes verzorgd, maar was tandeloos. Grim daarover: 'We waren kansloos, als je het letterlijk neemt. We hebben wel gedomineerd en geprobeerd het spel te maken. ADO stond behoorlijk verdedigend. Dan moet het tempo omhoog, met meer positiewisselingen. Ik vind wel dat je iets moet gaan zoeken. Dat heb ik ze ook voorgehouden in de rust, we willen te lang combineren. Je moet ook eens van twintig meter uithalen. Misschien valt de rebound dan wel goed of valt hij wel binnen.'