Opgeluchte Fraser maakt zich geen zorgen om Sparta: 'We zijn hier heel realistisch'

Reacties

Door drie positieve coronatests bij Sparta Rotterdam stond er een groot vraagteken achter de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord, maar zoals het er nu naar uitziet kan de stadsderby gewoon doorgaan. Dit tot opluchting van Sparta-coach Henk Fraser.

Opgeluchte Fraser maakt zich geen zorgen om Sparta: 'We zijn hier heel realistisch'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Van de drie werknemers die eerder deze week positief testten bij Sparta kwamen er al twee uit quarantaine. Zij zijn bij een volgende test negatief getest. De derde dient nog een aantal dagen in thuisisolatie te blijven. Uit privacyoverwegingen wordt niet bekendgemaakt om wie het gaat.

Dat er bij de tweede testronde geen nieuwe positieve gevallen aan het licht kwamen, werd met gejuich begroet op Het Kasteel. 'Je verwacht dat als dit eenmaal gebeurt er meerdere positieve gevallen zullen zijn', zei Fraser na de training van vrijdagochtend. 'Maar het verbaast me niet dat dit niet zo is, want iedereen gaat er bij ons heel professioneel mee om.'

Al met al was het toch een rare week voor Fraser. 'Absoluut, maar het is niet alleen een rare week, het is gewoon een hele gekke tijd. Voor ons Nederlanders blijkt het toch lastig om hier supergedisciplineerd mee om te gaan. Het was een utopie om te denken dat corona bij ons weg zou blijven, ondanks alles wat we er aan doen. Voor ons als trainersstaf is het vervelend omdat je nooit weet wie er wel en wie er niet kunnen trainen, maar dat hoort er in deze tijd nu eenmaal bij.'

Zondag wacht dus de burenruzie met stadgenoot Feyenoord, in een lege Kuip. Of dat een voordeel is voor Sparta? 'Het is zeker zo dat fans een ploeg kunnen motiveren. En als meer dan veertigduizend man Feyenoord naar voren schreeuwen, kan dat voor ons best pittig zijn', gaf Fraser toe. 'Feyenoord is een mooie tegenstander, een goede ploeg, en heeft de beste coach die je kan treffen. Een mooie uitdaging voor ons.' Overigens heeft Fraser nog nooit een wedstrijd van Dick Advocaat verloren.

Sparta ging in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen onderuit en hield vervolgens enkel door een heus voetbalwonder een punt over aan het treffen met AZ. 'Qua resultaten zijn we teleurgesteld, maar als we meer hadden gehaald, waren dat bonuspunten geweest', benadrukte Fraser. 'We wisten vooraf dat dit het scenario kon zijn: vijf gespeeld een punt, of misschien zelfs vijf gespeeld nul punten. We zijn hier heel realistisch bij Sparta. Het is echt nog te vroeg om je zorgen te maken.'

Burger
Sparta huurde in de slotfase van de transferwindow Wouter Burger van Feyenoord. Hij kan zondag tegen deze club zijn Sparta-debuut gaan maken, maar zal niet in de basis beginnen. Burger testte als Feyenoorder positief op het coronavirus en moest vervolgens in thuisisolatie, waardoor hij nog niet veel heeft kunnen trainen. Zondag neemt hij in De Kuip plaats op de bank.

Fraser zal het niet nalaten om Burger te laten invallen als de wedstrijd daarom vraagt. 'Ik ga ervan uit dat hij zijn werk doet. Bovendien wil je altijd van je vrienden winnen', zei de coach, die ook Mario Engels kan laten debuteren. Fraser wilde niet aangeven of hij van plan is om met de van SV Sandhausen overgenomen aanvaller zal gaan beginnen, maar het lijkt erop dat Engels zich kan gaan opmaken voor een basisplaats naast landgenoot Lennart Thy. Reda Kharchouch is nog niet hersteld van zijn meniscusblessure en is er zondag tegen Feyenoord niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.