Opgeleefd FC Groningen verlengt thuiscomplex FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht moet door een gelijkspel tegen FC Groningen langer wachten op zijn eerste thuiszege van het kalenderjaar. De concurrenten in de subtop van de Eredivisie hielden elkaar vrijdagavond in bedwang.

Opgeleefd FC Groningen verlengt thuiscomplex FC Utrecht
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 0
FC Groningen
FC Groningen

FC Utrecht pakte zeven punten in zijn laatste drie Eredivisie-duels, maar kon een opsteker in eigen huis wel weer gebruiken. De ploeg van Dick Advocaat speelde in februari thuis dan nog wel knap gelijk tegen PSV, maar de laatste overwinning in De Galgenwaard dateerde al van 9 december. Advocaat waarschuwde vooraf nog dat zijn elftal met FC Groningen een lastige tegenstander trof, zeker door de in de winter gehaalde versterkingen bij De Trots van het Noorden. De Groningers pakten in de zeven duels na de winterstop liefst zestien punten.

De wedstrijd was amper begonnen of de Groningers stonden al bijna op achterstand in de Domstad. Ze hadden het aan Sergio Padt te danken dat Sander van de Streek niet scoorde. De Groningen-doelman redde uitstekend op een inzet van de aanvallende middenvelder van Utrecht. De kans paste in het spelbeeld dat volgde. Utrecht had de meeste kansen, zonder dat het goed speelde. Het aanvalsspel verliep veelal via vleugelverdedigers Sean Klaiber en Nicolás Gavory, die Michiel Kramer en Van de Streek in stelling probeerden te brengen. Als dat al lukte, dan stond Padt in de weg. Aan de andere kant waren Thomas Bruns en Kaj Sierhuis gevaarlijk.

FC Groningen probeert Sander van de Streek met man en macht af te stoppen.
FC Groningen probeert Sander van de Streek met man en macht af te stoppen.

Tussen die mogelijkheden door was er één opvallend moment met een hoofdrol voor de arbitrage. Michiel Kramer zwaaide met zijn arm tegen het gezicht van Samir Memisevic, een situatie die ook werd teruggekeken door de VAR. Scheidsrechter Björn Kuipers werd echter niet naar de zijlijn gesommeerd.

Utrecht vervolgde met Kramer nog op het veld na rust de jacht op de openingstreffer. Het was lang wachten op iemand die voor een creatieve impuls zorgde, ook Riechedly Bazoer overtuigde niet als basisspeler, een week na zijn goal en assist bij de 1-5 zege tegen Heracles Almelo. Invaller Othman Boussaid zorgde nog voor enige schwung bij FC Utrecht. De Belg knalde de bal na een mooi actie net naast, tot opluchting van Sergio Padt. Bij Utrecht was David Jensen even daarvoor al met de schrik vrijgekomen bij een misser van Deyovaisio Zeefuik, die van dichtbij wel erg wild schoot.

Zo waren er over en weer wel kansen, maar was er niemand die het verschil kon maken. Groningen maakte bij afwezigheid van de geschorste Ritsu Doan vooral defensief indruk. Advocaat probeerde in de slotfase nog voor een impuls te zorgen door Nick Venema in te laten vallen voor Bazoer. Ook de negentienjarige spits werd in bedwang gehouden door de bezoekers, die daardoor met een punt huiswaarts keren en nog altijd maar één keer verloren hebben in de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Danny Buijs houdt bovendien FC Utrecht in het vizier. Het verschil tussen de nummer zes en acht van de Eredivisie is maar vijf punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Lees op VI PRO en in de nieuwe VI een intrigerend portret van Dick Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.