Opgeleefd Bayern vernedert Dortmund in eenzijdige topper

Reacties

Bayern München heeft zaterdag flink wat vertrouwen getankt in de Bundesliga. In Der Klassiker was Borussia Dortmund kansloos tegen de formatie van interim-trainer Hansi Flick. Robert Lewandowski en Thomas Müller zetten records op hun naam.

Opgeleefd Bayern vernedert Dortmund in eenzijdige topper
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Voor Flick betekende het duel zijn eerste in de competitie als interim-trainer van Bayern. De kampioen van Duitsland ontsloeg afgelopen zondag Niko Kovac na de 5-1 nederlaag van zaterdag bij Eintracht Frankfurt. Met Flick op de bank, in afwachting van de definitieve opvolging, won Bayern doordeweeks al. Zonder sprankelend te spelen werd Olympiakos met 2-0 opzij gezet in de Champions League.

In tijden van crisis heeft Bayern altijd nog Lewandowski, die altijd wel voor een doelpunt kan zorgen. Zo ook tegen Dortmund. Na ruim een kwartier aanvallen sloeg de Poolse spits toe. Benjamin Pavard gaf de bal vanaf de rechterkant voor en de defensie van de bezoekers liet Lewandowski tussen twee verdedigers in opduiken; geen goede keuze, want de aanvaller zorgde koppend voor 1-0. Lewandowski scoorde in alle elf Bundesliga-wedstrijden van dit seizoen: een record.

De voorsprong van Bayern was meer dan verdiend. De thuisploeg had volledig de controle over de wedstrijd en had niks te duchten van Dortmund, dat pas vlak voor rust tot de eerste doelpoging kwam via Axel Witsel. Uit een vrije trap van Raphaël Guerreiro werkte de Belg de bal in het zijnet. Daarvoor liet Bayern kansen liggen op de 2-0. Op aangeven van Kingsley Coman kopte Serge Gnabry over, terwijl Coman even later zelf stuitte op keeper Roman Bürki. Dortmund kreeg daarna een tegenvaller te verwerken toen Jadon Sancho geblesseerd van het veld moest. Guerreiro kwam er voor hem in.

Interim-trainer Hansi Flick van Bayern München.
© Pro Shots
Interim-trainer Hansi Flick van Bayern München.

In de rust zal Dortmund wat moed zijn ingepraat, aangezien het 'maar' 1-0 stond en er nog van alles mogelijk was. Bayern deelde echter binnen twee minuten de volgende tik uit. Müller werd aan de linkerkant weggestuurd door Joshua Kimmich en probeerde Lewandowski te vinden. De Pool kon net niet bij de bal door tussenkomst van Mats Hummels, maar Gnabry stond bij de tweede paal om af te ronden. Aanvankelijk ging de vlag omhoog voor buitenspel van Müller, maar de VAR gaf groen licht voor de treffer. Voor Müller betekende het dat hij de eerste speler is die sinds Opta is begonnen met het bijhouden van de data (seizoen 2004/05) de teller van honderd assists aantikt. De Bayern-icoon werd voor de wedstrijd al geëerd voor zijn vijfhonderdste duel voor Bayern, dat een week geleden tegen Frankfurt plaatsvond.

Dortmund maakte daarna niet bepaald een strijdbare indruk en nadat Lewandowski een kans op 3-0 liet liggen op aangeven van Coman greep trainer Lucien Favre in. Hij bracht Marco Reus en Paco Alcácer voor Mario Götze en Julian Weigl. Het was een wanhoopspoging om aanvallend nog ergens voor te zorgen, maar de wissels hadden nauwelijks effect. In de slotfase deelde Bayern de genadeklap uit. Lewandowski zette een aanval op, combineerde met Müller en speelde daarmee de defensie van Dortmund uit elkaar. Müller gaf de bal terug en de Pool drukte af voor 3-0. Dortmund maakte het daarna nog pijnlijker voor zichzelf. Invaller Ivan Perisic zag zijn voorzet via Hummels in het doel verdwijnen. Dat bleek voor Dortmund de laatste dreun van de avond.

Terug aan kop is Bayern nog niet. Borussia Mönchengladbach staat nog altijd bovenaan met 22 punten en komt zondag nog in actie, thuis tegen Werder Bremen. RB Leipzig heeft net als Bayern 21 punten, terwijl Dortmund met negentien punten wegzakt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.