Opgefrist FC Twente dominant in Elftal van de Week

Reacties

Met elf punten uit vijf wedstrijden is het vernieuwde FC Twente bezig aan een prima seizoenstart. De Tukkers zijn deze speelronde met Ajax hofleverancier van VI's Elftal van de Week.

Opgefrist FC Twente dominant in Elftal van de Week
© Pro Shots

Slechts drie doelpunten incasseerde de formatie van Ron Jans tot nu toe. Ook tegen Willem II (0-3) maakte de defensie van FC Twente een sterke indruk. Het leverde Julio Pleguezuelo (7,5) en doelpuntenmaker Jayden Oosterwolde (7) een plaatsje in het dreamteam van speelronde 5 op. Danilo, die twee keer scoorde tegen Willem II, kreeg zelfs een 8 en voert de aanval van het Elftal van de Week aan.

Omdat de hoogste beoordelingen deze keer vooral naar aanvallend ingestelde spelers stonden, kwamen we er niet onderuit een team samen te stellen dat het niet per se van de verdedigende kwaliteiten moet hebben. Danilo wordt voorin geflankeerd door Ajax-aanvoerder Dusan Tadic en Vitesse-revelatie Armando Broja, die beiden twee keer scoorden en daarmee een 8 verdienden.

Een linie terug treffen we twee PSV'ers aan: zowel Mario Götze (7,5) als Cody Gakpo (8) presteerde uitstekend op bezoek bij PEC Zwolle. Op het middenveld is uiteraard eveneens ruimte voor Speler van de Week Mohammed Kudus (8). Ook zijn Ajax-collega Ryan Gravenberch kon thuiskomen met zijn cijfer (7,5) en de daarmee gepaard gaande vermelding in het Elftal van de Week.

Naast de FC Twente-delegatie bestaat de defensie uit Saïd Bakari (7), die RKC Waalwijk zaterdagavond tegen Heracles Almelo aan de eerste Eredivisie-zege van dit seizoen hielp. Het doel wordt verdedigd door Sergio Padt, die een 8 verdiende voor zijn vele reddingen waarmee hij FC Groningen op de been hield tegen FC Utrecht.

Elftal van de Week - speelronde 5:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.