Opgebloeide Coutinho leidt Bayern naar vertrouwde koppositie

Reacties

Philippe Coutinho heeft opnieuw laten zien wat hij kan toevoegen aan Bayern München. De van Barcelona gehuurde Braziliaan zorgde voor de tweede keer op rij voor een goal en een assist, nu op bezoek bij SC Paderborn. Toch maakte de hekkensluiter het in de tweede helft nog spannend.

Opgebloeide Coutinho leidt Bayern naar vertrouwde koppositie
Paderborn
Paderborn
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Coutinho deed een week geleden al hetzelfde tegen 1. FC Köln, toen hij een strafschop benutte en de aangever was bij de 4-0 van Ivan Perisic. Trainer Niko Kovac doet steeds vaker een beroep op de aanvallende middenvelder, die zich goed voelt in München. 'Ik ben warm ontvangen door iedereen bij de club. Ik voel me hier welkom, dat past ook wel bij Bayern. Het is een grote familie', zo vertelde Coutinho voorafgaand aan het duel tegen Bundesliga.com. Bij Bayern wil hij zich herpakken na een voor hem teleurstellend seizoen bij Barcelona.

Met Coutinho achter spits Robert Lewandowski begon Bayern voortvarend op bezoek bij hekkensluiter Paderborn, de gedoodverfde degradatiekandidaat. Waar Lewandowski na zeven minuten een enorme kans liet liggen door op aangeven van Serge Gnabry de bal naast te schieten, was het na een kwartier alsnog raak voor de bezoekers. Coutinho gaf met de buitenkant van zijn rechtervoet een prachtige pass op Gnabry, die de bal met één tik in het doel werkte.

In de eerste helft miste Kingsley Coman nog twee kansen op meer. De Fransman schoot over en naast het doel van Paderborn. Na rust werd het alsnog 0-2. Joshua Kimmich gaf een goede pass door de lucht op Gnabry, die de vrijstaande Coutinho bereikte. Voor de Braziliaan was de bal binnentikken een koud kunstje. Daarmee kwam Coutinho op twee goals en twee assists in twee duels.

Spanning terug
Daarmee leek het wel grotendeels beslist, maar Paderborn deed een klein kwartier na de 0-2 iets terug. Invaller Kai Pröger ontving een voorzet van Mohamed Drager en schoot raak; pas de eerste doelpoging van de thuisploeg in de tweede helft. Lewandowski bracht de marge echter weer terug op twee. De defensie van Paderborn verkeek zich volledig op een inspeelpass van Niklas Süle. Coutinho liet de bal gaan en de Poolse spits maakte er met een fraai stiftje 1-3 van. Daarmee werd Lewandowski de tweede speler in de Bundesliga die in de eerste zes speelrondes tot scoren komt, na Pierre-Emerick Aubameyang in 2016.

Nadat Lewandowski er na zijn treffer af werd gehaald door Kovac, die Thomas Müller liet invallen, bracht Paderborn de spanning opnieuw terug. Jamilu Collins schoot op fantastische wijze raak nadat Bayern een hoekschop maar halfjes wegwerkte. Manuel Neuer was kansloos op de knal van de verdediger. Verder dan dat kwam het dappere Paderborn echter niet.

Zo gaat Bayern, nu zeven keer achter elkaar kampioen geworden, na zes speelrondes aan kop in de Bundesliga. Lijstaanvoerder RB Leipzig verloor van Schalke 04 (1-3). De voorsprong van Bayern op Leipzig, Schalke, Borussia Mönchengladbach én Bayer Leverkusen bedraagt slechts één punt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.