Openda vormt voorhoede met Messi en Mbappé in Frans Team van het Jaar

Reacties

Loïs Openda heeft na zijn eerste seizoen in Frankrijk een plekje gekregen in het Ligue 1 Team van het Seizoen. De voormalig Vitessenaar vormt daarin een voorhoede met Kylian Mbappé en Lionel Messi, de supersterren van Paris Saint-Germain.

Openda vormt voorhoede met Messi en Mbappé in Frans Team van het Jaar
© Pro Shots

Openda verruilde Vitesse (dat de aanvaller huurde van Club Brugge) afgelopen zomer voor RC Lens en voelt zich in het Stade Bollaert-Delelis als een vis in het water. De aanvaller maakte liefst twintig doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de verrassende tweede plaats van Lens in de Ligue 1. De Noord-Fransen spelen daardoor volgend seizoen Champions League-voetbal.

In het Ligue 1 Team van het Seizoen werden vier spelers van Lens gekozen. Naast Openda zijn dat doelman Brice Samba, verdediger Kévin Danso en middenvelder Seko Fofana. Ook landskampioen PSG levert vier spelers, met wingbacks Achraf Hakimi en Nuno Mendes en aanvallers Mbappé en Messi. Mbappé werd met 28 goals topscorer van de competitie, Messi was goed voor zestien doelpunten. De Argentijn was ook nog eens goed voor zestien assists.

Mbappé werd gekozen tot Speler van het Seizoen. Dat begint inmiddels al een beetje te wennen: de aanvaller heeft deze trofee nu vier jaar op rij gewonnen.

De prijs voor Coach van het Jaar ging naar Franck Haise, de trainer van Openda bij Lens, en Nuno Mendes ging er met de award voor Talent van het Jaar vandoor. Karim Benzema werd ook weer in het zonnetje gezet: voor het vierde jaar op rij werd de spits van Real Madrid gekozen tot beste Fransman in het buitenland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.