Openda maakt met twee goals én assists grote indruk bij ruime zege Vitesse

Loïs Openda heeft zijn eerste goals voor Vitesse gemaakt. In het oefenduel met FC Volendam maakte de twintigjarige Belg grote indruk door onder meer twee goals voor zijn rekening te nemen in de met 0-5 gewonnen wedstrijd.

'Ik denk niet dat je hem hier op de vleugels gaat zien, eerder centraal. En vergeet even niet dat we ook Oussama Darfalou hebben, die is terug en kan ook echt wel wat. Die twee kunnen prima samen', zei Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse, zaterdag in een groot verhaal op VI PRO over Openda. De Belg kwam op huurbasis over van Club Brugge en lijkt dus gehaald te zijn voor de spitspositie. In de eerste helft tegen FC Volendam moest hij eerst nog even plaatsnemen op de bank. Vanaf daar zag hij hoe Darfalou na acht minuten een penalty versierde én benutte. Iets waar hij afgelopen week tegen Jong FC Utrecht (3-3) nog in faalde.

Die 0-1 was de enige goal van de eerste helft. Na de rust gooide Vitesse het team om en mocht Openda zijn eerste minuten in Arnhemse dienst maken. En hoe. Met zijn eerste balcontact leverde hij meteen een assist op Daan Huisman, tegen Jong FC Utrecht ook al trefzeker, af. Het bleek slechts een voorschot op wat Openda nog in petto had tegen de ploeg van coach Wim Jonk.

In de 53ste minuut was het de jonge Belg zelf die de 0-3 voor zijn rekening nam. Bijna mocht hij vervolgens weer een assist bijschrijven, maar de Noor Filip Delaveris schoot de bal hard op de lat. De 0-4 bleef daarmee uit, maar een kwartier voor tijd kwam die er alsnog. Via, jawel, Openda. De Belg maakte zijn tweede van de wedstrijd én mocht tien minuten voor tijd ook nog eens zijn tweede assist vieren. Thomas Bruns bepaalde namelijk op aangeven van Openda de 0-5 eindstand.

Daarmee maakte Openda meteen de woorden van Spors waar. Lees hieronder het uitgebreide interview met de technisch directeur van Vitesse.