Opdracht in Groningen nog te zwaar voor Feyenoord

Reacties

Het Feyenoord van Dick Advocaat heeft z'n eerste punten laten liggen in de Eredivisie. FC Groningen kwam in Euroborg terug van een zeldzame tegentreffer.

Opdracht in Groningen nog te zwaar voor Feyenoord
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord had in de Eredivisie onder Dick Advocaat weer het genoegen van het zegevieren mogen smaken. Na de gewonnen duels met de laag geklasseerde ploegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo wachtte voor de Rotterdammers na de interlandperiode een zwaardere opgave in de vorm van FC Groningen.

De ploeg van trainer Danny Buijs had immers de laatste vier thuisduels zonder tegentreffer gewonnen en was mede daardoor de Rotterdamse opponent op doelsaldo gepasseerd op de ranglijst. Bovendien kwam Feyenoord zondag gehavend aan de aftrap in Euroborg. Naast Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp moest Nicolai Jørgensen niet voor het eerst dit seizoen verstek laten gaan. De Deense spits was zaterdag geblesseerd geraakt.

'Het is vervelend, maar het is niet anders. We moeten het doen met de spelers die er zijn', zei Advocaat over de personele problemen. De Haagse coach zag hoe nota bene Luis Sinisterra na ruim een half uur de ban brak. De Colombiaanse vervanger van Jørgensen in de spits wipte de bal over Groningen-doelman Sergio Padt na een prima steekpass van Sam Larsson.

De eerste tegentreffer voor Padt in Euroborg sinds 31 augustus vergrootte de aanvalsdrang van FC Groningen. De thuisploeg was in de eerste helft dicht bij een treffer geweest. Zo had Ajdin Hrustic in de achttiende minuut met een schot van afstand de paal geraakt.

Na rust voerde FC Groningen in de jacht op de gelijkmaker de druk op het Rotterdamse doel op. Ruim een half uur voor tijd bood Jens Toornstra een helpende hand. In een poging de bal weg te werken had de middenvelder geen oog voor Mike te Wierik, die werd gevloerd door de Feyenoorder. Scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de stip. Samir Memisevic maakte geen fout vanaf elf meter: 1-1.

Rond de strafschopbeslissing was weinig reden voor discussie, maar de beslissing van de arbiter Te Wierik te bestraffen met een gele kaart voor een overtreding op de al dan niet doorgebroken Sinisterra riep zeker in het Rotterdamse kamp irritatie en ongenoegen op.

Met een man minder had FC Groningen ongetwijfeld niet de jacht op meer dan een punt kunnen voortzetten. Maar ook met elf spelers slaagden de noorderlingen er niet in de Feyenoord-defensie te kraken. Dat was een opsteker voor Advocaat en co. Feyenoord, dat donderdag tegen Rangers FC voor de laatste kans in de Europa League strijdt, blijft door het resultaat veroordeeld tot het rechterrijtje. Bijna kreeg Feyenoord nog meer. Padt voorkwam in blessuretijd met een katachtige redding dat Steven Berghuis met een kopbal de gasten met een zege huiswaarts stuurde.

FC Groningen Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Ook Advocaat heeft te maken met een niet belastbare spelersgroep'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.