'Opa Luijckx' over zijn grote mond en voetvolleyen met Van der Vaart

Reacties

Kees Luijckx is terug op de Nederlandse velden. De inmiddels 34-jarige verdediger annex middenvelder denkt dat hij met zijn ervaring van waarde kan zijn voor Roda JC Kerkrade. Luijckx is van mening dat hij op zijn leeftijd inmiddels een grote mond mag hebben, al durft hij zijn vriend Rafael van der Vaart juist niet te veel tegen te spreken.

'Opa Luijckx' over zijn grote mond en voetvolleyen met Van der Vaart
© Pro Shots

Luijckx speelde in Nederland bij AZ, Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC, voordat hij in de zomer van 2014 naar het buitenland vertrok. Via Niki Volos (Griekenland) en Videoton FC (Hongarije) kwam hij terecht in Denemarken, waar hij de laatste jaren speelde voor SønderjyskE en Silkeborg. Nu is hij terug op het oude nest, bij Roda JC, waarmee hij maandagavond in een goede wedstrijd met 3-1 won van FC Eindhoven.

'Hartstikke leuk, mooi om terug te zijn. Dit was een vrij goede prestatie en het publiek heeft genoten', zo vatte hij de avond tegenover FOX Sports opgetogen samen. 'Het is nog heel vroeg en er kan nog van alles gebeuren. Het gaat er nu om dat we plezier hebben in het veld. De eerste competitiewedstrijd telt pas, daarna weten we of het een goede voorbereiding is geweest.'

Ondanks zijn babyface is Luijckx dus alweer 34, iets waar hij zelf ook een beetje van schrikt. 'Of ik de opa van de groep ben? Dat kun je wel stellen, ja. Ongelooflijk, de tijd gaat snel. Ik voel me gewoon jong en ben nog fit. En zo lang dát het geval is, ga ik lekker door. Ik moet wel zeggen dat ik geen 20 jaar meer ben, die gasten kunnen elke dag gáán en ik moet wat meer opletten. Ik ben hier om zelf goed te spelen, maar ook om anderen beter te laten spelen.' Een rol die hem wel past. 'Vroeger bij AZ had ik als jongeling nog weleens een grote mond, maar ik denk dat dat nu wat meer geaccepteerd wordt', knipoogde hij.

Tegen wie hij géén grote mond durfde te hebben, is Rafael van der Vaart. De twee kennen elkaar uit Denemarken en zijn bevriend geraakt. Zo verbleven beide gezinnen tijdens de verplichte lockdown in één huis. 'Tegen Rafael durf ik dan juist weer níét te veel te zeggen, je moet weten wat je plek is, haha. Ik heb zes weken lang elke dag met hem gevoetvolleyd, dus mijn techniek is ook wat verbeterd. Nee, die weken hebben we echt een toptijd gehad. Heel veel gelachen, dus dat kan slechter.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.