Op doping betrapte Srna ontkent: 'Ik zal mijn naam zuiveren'

Reacties

Darijo Srna heeft in een verklaring op de website van zijn club Shakhtar Donetsk bevestigd dat hij is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Van een bewuste keuze voor doping is volgens de 35-jarige Kroaat evenwel absoluut geen sprake.

Op doping betrapte Srna ontkent: 'Ik zal mijn naam zuiveren'

Oekraïense media meldden onlangs al dat Srna verdacht zou worden van het gebruiken van een verboden middel in het duel met Napoli. De rechtsback, al jarenlang een van de gezichten van Shakhtar, stelt nu in zijn verklaring dat het om een out of competition-control gaat. Tijdens de test van 22 maart 2017 werd een verboden middel gevonden.

Srna is duidelijk. 'Laat ik allereerst duidelijk maken dat ik nooit de bewuste keuze heb gemaakt voor een verboden middel om zo op oneerlijke wijze een voordeel te verkrijgen', aldus de Kroaat, die door de ontwikkelingen voorlopig niet zal spelen. Enerzijds om zich op zijn verdediging te richten, anderzijds om geen negatieve afleiding voor zijn ploeggenoten te vormen. Hij stelt samen met de anti-dopingautoriteit op zoek te gaan naar de oorzaak.

'Ik zal me nu volledig richten op het zuiveren van mijn naam', aldus de aanvoerder van de huidige nummer twee van Oekraïne, op drie punten afstand van Dinamo Kiev. 'In mijn gehele loopbaan heb ik al het idee dat ik me steeds weer moet bewijzen. Dit is daar een voorbeeld van. Ik zal wederom bewijzen dat alles wat ik zowel in mijn sportieve leven als dat daarbuiten heb bereikt, berust op hard werken, integriteit, discipline en als belangrijkste: eerlijkheid. Dat zijn de principes die ik heb meegekregen van mijn overleden vader en de normen en waarden die ik mijn eigen kinderen meegeef.'

Dieper kan Srna naar eigen zeggen vanwege de juridische procedure niet op de zaak ingaan. Maar hij belooft wel terug te keren. 'Ik wil mijn familie, de club en al onze fans danken voor hun steun en kijk ernaar uit zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Dit is niet het einde van mijn loopbaan, dat beloof ik jullie.'

Shakhtar is in Groep F van de Champions League een van de opponenten van Feyenoord. In de eerste wedstrijd wonnen de Oekraïners van Napoli met 2-1, terwijl Feyenoord dik onderuit ging tegen Manchester City (0-4). Op 17 oktober spelen de Rotterdammers thuis tegen Shakhtar, op 1 november volgt het uitduel.

Geschorst
Vandaag werd tevens bekend dat Benevento-captain Fabio Lucioni in het duel met Torino van 10 september (0-1 verlies) is betrapt op het gebruik van anabole steroïden. De 29-jarige Italiaan is voorlopig geschorst en kan uiteindelijk zelfs voor vier jaar verboden worden te voetballen. Benevento is in het eerste seizoen op het hoogste niveau van Italië nog puntloos en hekkensluiter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.