Oostende maakt tijdens wedstrijd vertrek van trainer bekend

Reacties

Opmerkelijk trainersnieuws uit België. KV Oostende maakte vrijdagavond tijdens de met ruime cijfers verloren uitwedstrijd tegen Charleroi (5-0) het vertrek van trainer Kare Ingebrigtsen bekend. De oefenmeester vertrekt naar het Cypriotische APOEL Nicosia.

Oostende maakt tijdens wedstrijd vertrek van trainer bekend
© Pro Shots
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi
5 - 0
KV Oostende
KV Oostende

De Noorse trainer was pas sinds de zomer werkzaam bij Oostende. Daarvoor was hij vier jaar eindverantwoordelijke bij Rosenborg. Ingebrigtsen verraste eerder nog door met Oostende Anderlecht te verslaan (1-2), maar de laatste weken ging het al minder goed.

Ook vrijdag tegen Charleroi was het niet best wat Oostende liet ziet. Rond kwart over zeven stuurde de club een tweet de wereld in waarin het vertrek van Ingebrigtsen officieel werd gemaakt. Charleroi was toen net op 3-0 gekomen in een wedstrijd die in een pijnlijke 5-0 nederlaag eindigde voor Oostende, dat op de veertiende plek staat in de Belgische competitie.

Na de wedstrijd reageerde Ingebrigtsen bij Sporza op het nieuws. 'Het is nooit een goed moment om zo'n keuze te maken. In het voetbal gebeuren zo'n dingen. De aankondiging tijdens de wedstrijd was wel wat ongelukkig, maar daar koos ik niet voor. Ik ben nog niet in Cyprus geweest en er is ook nog niets getekend. Het was dan ook raar geweest als ik het al aangekondigd had. Ik vertrek vanuit mijn eigen ambities. Bij Nicosia wil ik prijzen winnen en Europa in. Dat is voor mij het belangrijkste als coach.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.