Oorlog tussen PSG en L'Équipe: journalisten geboycot

Reacties

De ruzie tussen Paris Saint-Germain en sportkrant L'Équipe houdt aan. De Franse club verbood journalisten van het medium maandag om vragen te stellen tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Rode Ster Belgrado. Hoofdredacteur Jérôme Cazadieu spreekt daar schande van in een statement op de website.

Oorlog tussen PSG en L'Équipe: journalisten geboycot

L'Équipe is volgens PSG al langer bezig om de reputatie van de club te schaden. Afgelopen vrijdag reageerden de Parijzenaren nog ontsteld op een bericht van de krant waarin stond dat de club serieus met de gedachte speelt om Kylian Mbappé of Neymar te verkopen om zo te voldoen aan de Financial Fair Play-regels. 'We spreken deze ridicule berichtgeving niet alleen tegen, maar vragen ons ook af wat het echte doel is van L'Équipe met zulke verhalen over onze club.'

PSG vindt dat de krant 'de meest populaire en succesvolle club van Frankrijk op dit moment' probeert te destabiliseren. Volgens L'Équipe komt de informatie over Mbappé en Neymar van meerdere bronnen binnen de Franse club en wordt er op het hoogste niveau over vergaderd. Het is volgens PSG het zoveelste bewijs dat het medium de reputatie van de club naar beneden probeert te halen.

Inmiddels heeft PSG, dat L'Équipe een 'medium van misinformatie' noemt, de supporters opgeroepen om hun club te steunen. De krant ziet dat als een oproep om L'Équipe publiekelijk af te vallen. Op social media krijgt het dagblad veel beledigingen binnen. Cazadieu schrijft dat de krant al eerder op deze manier is geïntimideerd door clubs die liever niet willen dat onafhankelijke media hun werkt doen.

'L'Équipe schrijft niet voor PSG of een andere organisatie, maar voor haar lezers', laat Cazadieu weten. 'We zijn ook niet tegen de club, zoals sommige lezers in wat nettere bewoordingen dan PSG lieten weten. L'Équipe zal doorgaan met u te informeren zoals het dat al jaren doet, met serieusheid, afstand en compromisloos. Onze onafhankelijkheid levert ons een groeiende loyaliteit van onze lezers op.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.