Ook Zweden getroffen door corona: Juventus-parel mist EK-duel met Spanje

Reacties

Ook de nationale ploeg van Zweden is getroffen door het coronavirus, want Dejan Kulusevski is positief getest. De 21-jarige aanvaller van Juventus mist in ieder geval de openingswedstrijd van het EK, nota bene tegen Spanje.

Ook Zweden getroffen door corona: Juventus-parel mist EK-duel met Spanje
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Zweden
Zweden

Dat laatste is opmerkelijk, want ook de Zuid-Europeanen werden eerder flink getroffen. Sergio Busquets heeft namelijk eveneens een positieve test afgelegd, waardoor hij een groot vraagteken is voor de eerste wedstrijd op het eindtoernooi, op maandag 14 juni. Om het zekere voor het onzekere te nemen, speelt dinsdagavond Spanje Onder-21 in het oefenduel met Litouwen, terwijl de Spaanse spelers alsnog worden gevaccineerd. Alle spelers testten tot nu toe negatief, maar toch heeft bondscoach Luis Enrique voor de zekerheid alvast wat spelers bij de groep gehaald.

Ook Zweden moet mogelijk maatregelen gaan nemen, want bondscoach Janne Andersson heeft bevestigd dat Kulusevski in ieder geval ontbreekt in de eerste wedstrijd. 'Het is enorm ongelukkig', zo liet hij op een persconferentie weten. 'Voor hem, voor iedereen. Het baart ons zorgen, maar tegelijkertijd doen we wat we moeten doen.' De bondsarts meldde daarnaast dat Kulusevski op vakantie besmet is geraakt en nauwelijks contact heeft gehad met andere spelers.

Toch bestaat er een kans dat er meerdere spelers later deze week positief testen, stelt de dokter. Ook kan Kulusevski zeker een week niet meetrainen. 'En dus kan hij hoe dan ook niet spelen tegen Spanje', aldus Andersson. Er wordt vooralsnog geen vervanger opgeroepen voor Kulusevski.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.