Ook Wenger zag het zitten in Gnabry: 'Bayern manipuleerde de boel'

Reacties

Serge Gnabry is momenteel bijna niet te stoppen. De 24-jarige aanvaller scoorde onlangs al vier keer voor Bayern München tegen Tottenham Hotspur in de Champions League en was woensdagavond trefzeker voor Duitsland in het oefenduel met Argentinië (2-2) en bereidde bovendien de andere treffer voor. En dat terwijl Arsenal hem drie jaar geleden nog voor een spotprijsje liet gaan.

Ook Wenger zag het zitten in Gnabry: 'Bayern manipuleerde de boel'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Gnabry was in de zomer van 2016 al 21 jaar oud, maar een echte doorbraak bij Arsenal zat er niet in. The Gunners stalden hem in het seizoen 2015/16 bij West Bromwich Albion, maar daar kwam de jonge Duitse aanvaller nauwelijks aan spelen toe. In februari keerde het in 2011 bij VfB Stuttgart weggeplukte talent vervolgens terug bij zijn eigenlijke werkgever, waarna Arsenal hem op 31 augustus 2016 voor vijf miljoen euro verkocht aan Werder Bremen.

Sindsdien ging het hard met Gnabry. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga scoorde de aanvaller met Ivoriaanse roots meteen elf keer en een jaar later pikte Bayern hem op voor het bescheiden bedrag van acht miljoen euro, om hem vervolgens een seizoen te verhuren aan 1899 Hoffenheim. Ook daar haalde de veelzijdige spits de dubbele cijfers (tien goals), waarna hij zich afgelopen seizoen opwierp als potentiële opvolger voor Arjen Robben en Franck Ribéry bij Bayern.

Nu de twee routiniers zijn vertrokken, is Gnabry vrijwel wekelijks verzekerd van een basisplaats bij Der Rekordmeister. Ook bij Duitsland is hij al niet meer weg te denken uit de basiself. Bondscoach Joachim Löw liet al eens weten hem standaard op het wedstrijdformulier te zetten. Dat vertrouwen beschaamt Gnabry allerminst. Met tien goals in zijn eerste elf interlands pakte hij woensdag het record van Miroslav Klose af, die tot nu toe het snelst tot tien treffers kwam (in dertien caps).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Engeland vragen ze zich daarom nog wel eens af waarom Arsenal hem in 2016 zo makkelijk liet gaan. Arsène Wenger gaf woensdag uitleg in gesprek met beIN Sports. 'We hebben heel lang geprobeerd zijn contract te verlengen, maar ik denk dat Bayern de boel achter de schermen heeft gemanipuleerd. Dat als hij toen naar Werder zou gaan, hij daarna voor Bayern zou kunnen tekenen', zei de 69-jarige Fransman, tussen 1996 en 2018 manager van Arsenal.

Gnabry speelde uiteindelijk slechts achttien officiële duels voor Arsenal, maar Wenger zag het zeker in hem zitten. 'Hij was altijd een getalenteerde jongen, het ontbrak hem op sommige momenten alleen aan vertrouwen. Maar wij dachten altijd dat we met hem een speler hadden die veel kon bereiken. Hij keerde terug van een erg slechte periode bij West Brom, waar zijn zelfvertrouwen werd verwoest. Ik probeerde hem erbovenop te krijgen, omdat ik in hem geloofde.'

Gnabry bewijst bij Bayern en Duitsland nu alsnog dat Arsenal met hem inderdaad een veelbelovende speler in huis had. Joshua Kimmich legde woensdagavond nog maar eens uit waarom zijn clubgenoot zo belangrijk is voor de nationale ploeg, nadat de 24-jarige aanvaller met een goal en een assist bij beide doelpunten tegen Argentinië betrokken was. 'Serge maakt ons spel altijd beter met zijn dynamiek, zijn kracht in de één-tegen-één-duels en met zijn afronding.'

Nu Gnabry in recordtempo aan tien goals voor Duitsland is gekomen, is de vraag waar zijn productie voor de nationale ploeg gaat eindigen. Wenger weet welke factor bepalend is voor hoever zijn voormalige pupil daadwerkelijk komt. 'Bij een carrière op topniveau draait het om constant zijn. Als je kijkt naar de spelers die onze sport domineren, zijn dat degenen die enorm constant zijn.' Met zes goals in zijn laatste zes interlands is Gnabry alvast op de goede weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Gnabry
Meer over S. Gnabry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.