Ook Venema biedt FC Utrecht geen uitkomst tegen Excelsior

FC Utrecht is er in eigen huis niet in geslaagd Excelsior op de knieën te krijgen. De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg de kansen, maar steeds ging het mis in de eindfase.

FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 0
Excelsior
Excelsior

Dit keer geen Michiel Kramer, maar Jean-Christophe Bahebeck in de spits bij FC Utrecht. Publiekslieveling Nick Venema moest het wederom doen met een plek op de bank. Babebeck kreeg na een mooie aanval al in de eerste minuten een grote kans, maar schoot naast.

Het was een van de sporadische hoogtepunten van de vlakke eerste helft. Sander van de Streek kreeg nog een prima kopkans, terwijl Ali Messaoud namens Excelsior dreigend was met een vrije trap. Jerdy Schouten maakte op het middenveld indruk met zijn inzicht en Marcus Edwards dribbelde er lustig op los, maar kansen bleven uit voor Excelsior.

Ook in de tweede helft waren de grootste kansen er voor FC Utrecht. Van de Streek knalde van afstand op de paal en volleerde van dichtbij recht in de handen van doelman Alessandro Damen. Na een uur gaf Advocaat de Utrechtse fans hun zin door Venema binnen de lijnen te brengen. Hij verving de ongelukkig spelende Bahebeck.

Venema slaagde er in een halfuur niet in het verschil te maken voor FC Utrecht, waar ook Michiel Kramer nog werd ingebracht om een doelpunt te forceren. Excelsior stond in de slotfase op instorten, maar mede dankzij een knappe redding van Damen op een poging van Van de Streek werd het punt over de streep getrokken: 0-0.