Ook UEFA schaart Van Dijk, De Jong en De Ligt bij allerbesten

Reacties

Het is ook de UEFA niet ontgaan dat Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een sterk seizoen achter de rug hebben. De drie Oranje-internationals zijn genomineerd voor de jaarlijkse Champions League-onderscheidingen.

Ook UEFA schaart Van Dijk, De Jong en De Ligt bij allerbesten

Dat heeft de Europese voetbalbond donderdagmiddag bekendgemaakt via Twitter. Van Dijk en De Ligt strijden samen met Liverpool-rechtsback Trent Alexander-Arnold om de titel Verdediger van het Seizoen, De Jong is net als Jordan Henderson (Liverpool) en Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) in de race om Middenvelder van het Seizoen te worden.

Het is de volgende blijk van erkenning voor de prestaties van de drie Nederlanders. Onlangs zat zowel Van Dijk, De Jong als De Ligt al bij de tien genomineerden voor The Best FIFA Men's Player of the Year 2019. Het is voor het eerst sinds 1992, toen Marco van Basten de prijs won, dat er drie landgenoten bij de beste tien spelers ter wereld horen volgens de wereldvoetbalbond. 

FIFA Top 10: Oranje boven met Frenkie, De Ligt en Van Dijk

Mede dankzij de prestaties van het Oranje-trio was Nederland afgelopen seizoen goed vertegenwoordigd in de laatste fase van de Champions League. Van Dijk won het miljardenbal met Liverpool (net als Georginio Wijnaldum), terwijl De Jong en De Ligt een belangrijk aandeel hadden in de halvefinaleplaats van Ajax. Inmiddels zijn de twee uitblinkers vertrokken naar Barcelona en Juventus.

Voor de verkiezing van Keeper van het Seizoen staan Liverpool-keeper Alisson, Tottenham Hotspur-aanvoerder Hugo Lloris en Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen op de shortlist. De titel van Aanvaller van het Seizoen gaat naar Lionel Messi (Barça), Sadio Mané (Liverpool) of Cristiano Ronaldo (Juventus). De winnaars worden bekend op 29 augustus, tijdens de loting voor de Champions League.

Europa League
Een dag later, op vrijdag 30 augustus, wordt geloot voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Dan wordt ook bekend wie de Speler van het Seizoen in dat toernooi is. Winnaar Chelsea levert met Olivier Giroud en de inmiddels aan Real Madrid verkochte Eden Hazard twee spelers, de door Eintracht Frankfurt eveneens aan Real verkochte Luka Jovic completeert de lijst met genomineerden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.