Ook toeschouwers bij strijd om de UEFA Super Cup

Bij de wedstrijd om de UEFA Super Cup tussen Chelsea en Villarreal mogen 13 duizend toeschouwers aanwezig zijn. Dat heeft de UEFA vrijdag bekendgemaakt.

Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Het duel tussen de Champions League-winnaar en Europa League-winnaar wordt afgewerkt op Windsor Park in Belfast, 11 augustus staan Chelsea en Villarreal voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar in Europees verband. Chelsea won de UEFA Super Cup één keer eerder, Villarreal gaat op voor zijn eerste trofee.

Omdat de wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk wordt afgewerkt, zullen fans uit Spanje niet makkelijk krijgen om naar de wedstrijd af te reizen, de coronaregels daar zijn immers streng. Voor toegang tot het stadion moeten fans kunnen bewijzen dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. Bij de Champions League- en Europa League-finale waren ook fans aanwezig.

Chelsea, waar Hakim Ziyech onder contract staat, won vorig seizoen de Champions League door Manchester City met 1-0 te verslaan. Kai Havertz maakte vlak voor rust de enige treffer. Villarreal en Manchester United maakten er een niveau lager een kraker van, pas na 21 penalty's werd het duel beslist. Na reguliere speeltijd en verlenging stond het nog 1-1, waarna keeper David De Gea de beslissende strafschop miste.