Ook Sparta meldt zich aan kop na simpele zege op Cambuur

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met SC Cambuur. De ploeg van trainer Henk Fraser was eigenlijk al na één helft klaar met de club uit Leeuwarden.

Sparta Rotterdam
3 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Al na zeven minuten was het raak op Het Kasteel. Uit een voorzet van uitblinker Ilias Alhaft leek Lars Veldwijk te scoren, maar het bleek Cambuur-verdediger David Sambissa die de bal in zijn eigen doel werkte. Vijf minuten voor rust pikte Veldwijk alsnog zijn doelpunt mee door een strafschop te benutten. Sparta kreeg de penalty na een enorm lompe actie van Kevin Schindler, die de bal volledig miste en alleen Alhaft raakte.

Na de 2-0 bleef Sparta de bovenliggende partij, maar was het lang wachten op de volgende treffer. En dat mocht Veldwijk zichzelf aanrekenen, want de spits kreeg in de tweede helft nog twee grote kansen. Zo kopte Veldwijk op aangeven van Royston Drenthe naast en ook een uitstekende voorzet van Fankaty Dabo was niet aan hem besteed. Het werd uiteindelijk nog wel 3-0 via Mohamed Rayhi na defensief gepruts bij Cambuur.

Sparta Rotterdam komt door de overwinning op twintig punten uit negen duels, waarmee het nu tweede staat in de Keuken Kampioen Divisie. Go Ahead Eagles heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo, terwijl Almere City FC ook op twintig punten staat. Zondag kan FC Twente op gelijke hoogte komen als het thuis wint van MVV Maastricht. Komende vrijdag gaat Sparta Rotterdam op bezoek bij Roda JC Kerkrade.