Ook Solskjaer komt met dreigende woorden richting interlandperiode

Reacties

In navolging van Jürgen Klopp heeft ook Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer gedreigd diverse internationals niet af te staan. Reden is de verplichte quarantaineperiode die enkele spelers zouden moeten ondergaan bij terugkeer in Engeland.

Ook Solskjaer komt met dreigende woorden richting interlandperiode
© Pro Shots

Die regel zou bijvoorbeeld gelden Edinson Cavani en Fred, maar ook voor Bruno Fernandes, waardoor de Portugese sterspeler de Premier League-duels met Brighton & Hove Albion (3 april) en Tottenham Hotspur (10 april) zou moeten missen. Het zou voor Solskjaer reden zijn de 26-jarige middenvelder niet te laten afreizen naar de Portugese nationale ploeg, die drie WK-kwalificatieduels speelt.

'We hebben het nog niet met elkaar besproken, maar het slaat nergens op dat je een speler verliest wegens tien dagen isolatie', zei Solskjaer na het competitieduel van woensdagavond met Crystal Palace (0-0). 'Wij zijn degenen die de spelers betalen. En wat ik ervan heb begrepen is dat de FIFA de regel heeft dat ze niet hoeven worden vrijgeven als ze moeten spelen in een land dat op de rode lijst staat.'

Want Solskjaer wil een speler als Bruno Fernandes uiteraard gewoon kunnen opstellen in de eerste duels na de interlandperiode. De Portugees is immers enorm belangrijk voor United, al ziet Gary Neville de laatste tijd wel dat vermoeidheid hem parten begint te spelen. 'Hij was slordig in de eerste minuten en is de laatste weken niet op zijn best. Dat suggereert dat hij er misschien doorheen zit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die uitspraken waren voor sommige Engelse media reden weer te wijzen op de reservol van Donny van de Beek, maar de Oranje-international ontbrak woensdagavond opnieuw door een spierblessure. Van de Beek was niet de enige afwezige, want Solskjaer kon ook geen beroep doen op David de Gea. De Spaanse doelman ontbrak om privéredenen, waardoor Dean Henderson weer eens een kans kreeg.

Daarmee gebeurde wat sommige fans en volgers van United al langer wilden. En het lijkt erop dat Henderson zich ook de komende weken kan laten zien. Volgens Manchester Evening News is het heel goed mogelijk dat De Gea de resterende wedstrijden in de maand maart ook moet missen. De Spanjaard ligt al een tijdje onder vuur wegens zijn prestaties, maar kreeg tot nu toe het vertrouwen van Solskjaer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.