Ook Lacazette en Mendy komen met slecht nieuws in aanloop naar Oranje

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps heeft opnieuw te maken met afvallers bij de selectie van Frankrijk. Alexandre Lacazette en Benjamin Mendy zijn geblesseerd afgehaakt.

Ook Lacazette en Mendy komen met slecht nieuws in aanloop naar Oranje

Lacazette werd maandag nog opgeroepen als vervanger van Anthony Martial, die net als zijn Manchester United-ploeggenoot Paul Pogba afhaakte vanwege een blessure. Nu blijkt dus dat ook de Arsenal-spits niet kan spelen tegen Nederland, vrijdagavond in De Kuip.

Door het afhaken van Lacazette heeft Deschamps een debutant bij de Franse selectie gehaald: Alassane Pléa. De spits is bezig aan een ijzersterk debuutseizoen bij Borussia Mönchengladbach, waar hij dit seizoen al acht keer scoorde in elf Bundesliga-wedstrijden. Zaterdag nam hij zelfs de gehele productie van Gladbach voor zijn rekening op bezoek bij Werder Bremen (1-3).

Mendy
Tot overmaat van ramp is ook Benjamin Mendy niet inzetbaar tegen het Nederlands elftal. De linksback van Manchester City kampt met een knieblessure en wordt vervangen door Ferland Mendy. Voor de 23-jarige linksback van Olympique Lyon betekent dat zijn debuut in de Franse selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.