Ook Kuijt en Van der Vaart krijgen speciaal Oranje-afscheid

Reacties

De KNVB gaat op gepaste manier afscheid nemen van Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt. De twee 'grootheden' staan rond het Nations League-duel met Duitsland in de schijnwerpers.

Ook Kuijt en Van der Vaart krijgen speciaal Oranje-afscheid

De KNVB acht een officieel afscheid op zijn plaats voor deze twee oud-internationals vanwege hun grote verdiensten. Van der Vaart en Kuijt hebben veel betekend voor zowel hun clubs als het Nederlands elftal. 'Beide ex-internationals zijn exponenten van een generatie die voetballiefhebbers over de hele wereld en het Oranje-legioen in het bijzonder op meerdere EK's en WK's in extase hebben gebracht. Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranje-legioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden', zo stelt de KNVB.

Op 13 oktober, rond het thuisduel met Duitsland, worden Van der Vaart en Kuijt geëerd. De Heemskerker speelde in 2013 tegen Colombia zijn 109de en laatste interland. De middenvelder van Esbjerg fB staat vierde op de ranglijst aller tijden. De Katwijker kwam 104 duels in Oranje. Op 4 september 2014 tegen Italië was zijn laatste optreden in het Nederlands elftal.

De KNVB wil meer spelers met grote verdiensten voor het Nederlands voetbal in het zonnetje gaan zetten. Vanaf dit jaar wordt jaarlijks rond een interland een avond georganiseerd met dat doel. Donderdag werd afscheid genomen van recordinternational Wesley Sneijder.

Sneijder: 'Voorlopig ga ik bij Oranje niets achter de schermen doen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.