Ook keeperswissel helpt Sparta niet: Heerenveen wint ruim op Het Kasteel

Reacties

SC Heerenveen heeft overtuigend gewonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Onder aanvoering van topscorer Henk Veerman maakten de Friezen optimaal gebruik van alle vrijheid die geboden werd.

Ook keeperswissel helpt Sparta niet: Heerenveen wint ruim op Het Kasteel
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 4
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Sparta-trainer Henk Fraser slachtofferde Benjamin van Leer voorafgaande aan de wedstrijd tegen Heerenveen. Maduka Okoye was de nieuwe doelman van de Rotterdammers, maar die had zich vast een ander competitiedebuut voorgesteld. Afgelopen woensdag stond de international van Nigeria ook al onder de lat tijdens het TOTO KNVB-bekerduel met ADO Den Haag, dat na strafschoppen verloren ging.

Al na zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Benjamin Nygren, die scoorde in de korte hoek. Het was al de derde grote kans van Heerenveen. In de 25ste minuut werd het 0-2 door een rake kopbal van Jan Paul van Hecke. De Friezen kregen kans na kans, Sparta mocht van geluk spreken dat het halverwege slechts drie treffers geïncasseerd had. Henk Veerman zorgde in de 42ste minuut voor de 0-3 ruststand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de tweede helft leek het bij vlagen op een trainingspartijtje voor Heerenveen, dat dankbaar gebruik maakte van de ruimte op Het Kasteel. Na een klein uur maakte Henk Veerman zijn tweede van de middag en zevende van het seizoen. Daarmee is hij topscorer van de Eredivisie. Tegen AZ kwam Sparta nog op bizarre wijze terug van een 0-4 achterstand, maar tegen Heerenveen zat dat er niet in. Al raakte de thuisclub via Lennart Thy en Abdou Harroui nog twee keer de paal.

Omdat SC Heerenveen na vier treffers een tandje terugschakelde, bleef het lang 0-4 in Spangen. Diep in de extra speeltijd redde Thy nog de eer namens Sparta door een strafschop te benutten. De ploeg van trainer Johnny Jansen heeft daardoor nu zestien punten uit zeven duels, waarmee het voorlopig derde staat in de Eredivisie. Sparta Rotterdam kan daar alleen maar van dromen; met drie punten staan de Kasteelheren zeventiende. Alleen Fortuna Sittard doet het slechter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer H. Veerman
Meer over H. Veerman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.