Ook Jongkind vertrekt bij Ajax

Reacties

In navolging van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk is ook Ruben Jongkind vertrokken bij Ajax. Het hoofd talentontwikkeling van de Amsterdamse club legt per direct zijn taken neer.

Ook Jongkind vertrekt bij Ajax

Samen met onder anderen Johan Cruijff en Jonk stond Jongkind aan de wieg van Plan Cruijff, dat hij als implementatiemanager over De Toekomst uitrolde. Als hoofd talentontwikkeling had hij de afgelopen jaren een bepalende rol in het toepassen van de visie van Cruijff in de jeugdopleiding. Jongkind toont zich nu solidair met Jonk en het Plan Cruijff.

Jonk gaf donderdag in een statement aan dat hij zijn probleem met Ajax niet ziet als een arbeidsconflict. 'Ik zie het breder: het gaat niet alleen om mij, maar vooral om de invulling en de uitvoering van het Plan Cruijff', schreef de Volendammer, die behoorde tot het technisch hart van de club. Jonk verschilde vaak van mening met de andere leden, iets wat volgens de directie van Ajax niet meer kon worden bijgelegd.

Eerder trok ook adviseur en clubicoon Cruijff zijn handen af van de ingezette hervormingen bij de Amsterdammers. (Pieter Zwart)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.