Ook in Utrecht dreigt de bank voor Ramselaar

Reacties

Na zijn mislukte verblijf bij PSV keerde Bart Ramselaar in de zomer terug op het oude nest bij FC Utrecht. De middenvelder gaf zijn oude club de voorkeur boven AZ en SC Heerenveen en tekende voor drie seizoenen. Na een goed begin dreigt nu echter een vaste reserverol voor Ramselaar.

Ook in Utrecht dreigt de bank voor Ramselaar
© Pro Shots

De eerste maanden na zijn terugkeer in de Domstad verliepen nog positief. Ramselaar kreeg een basisplaats van trainer John van den Brom en bewees zijn waarde. In de laatste weken voor de winterstop was hij zelfs goud waard met het winnende doelpunt tegen FC Groningen (0-1) en een glansrol tegen Heracles Almelo (1-3).

Een blessure gooide roet in het eten. Ramselaar stond een tijd aan de kant door een scheur van tien centimeter in een bovenbeenspier. Tijdens zijn absentie kwam Kristoffer Peterson in het elftal en die krijgt nu de voorkeur boven Ramselaar. Omdat Adam Maher en Simon Gustafson zekerheidjes zijn op het middenveld en er óók nog concurrentie is van Joris van Overeem en Sander van de Streek, is het uitzicht op een basisplaats heel troebel geworden.

Juist de geringe kansen op een basisplaats noopten hem tot een vertrek bij PSV, vorig jaar zomer. Na zijn rentree bij Utrecht is de situatie onverwacht weer lastig geworden. In de wedstrijd van zondag tegen Willem II (1-1) moest Ramselaar genoegen nemen met een rol als invaller.

Achttien minuten kreeg hij. 'Ik had gehoopt dat ik zou spelen. Ik kan op 10 spelen of hangend op links, maar het liefst op het middenveld. Met hoe ik vóór mijn blessure speelde en hoe ik nu train, had ik eigenlijk wel verwacht dat ik zou spelen', zegt hij tegen VI.

In oktober besprak Stef de Bont de situatie van Bart Ramselaar al in gesprek met Robert Anker:

'Ramselaar heeft een jaar te lang bij PSV gezeten'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer B. Ramselaar
Meer over B. Ramselaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.