Ook Fred Rutten vertrekt bij PSV: 'Is wel een signaal'

Reacties

Naast Ruud van Nistelrooij vertrekt ook Fred Rutten bij PSV. Hij zit komende zondag tegen AZ nog op de bank als hoofdtrainer, maar trekt na dit seizoen de deur in Eindhoven achter zich dicht.

Ook Fred Rutten vertrekt bij PSV: 'Is wel een signaal'
© Pro Shots

Onlangs maakte assistent-trainer André Ooijer al bekend PSV na dit seizoen te verlaten, maar bij het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij werd ook duidelijk dat Rutten het voor gezien houdt. Meerdere spelers pleitten om Rutten te behouden, maar ook daarin voelde Van Nistelrooij geen steun van de clubleiding.

'Dat zijn twee belangrijke assistenten, die we gezamenlijk hadden gekozen', vertelde technisch directeur Earnest Stewart op een persconferentie. 'Zij kwamen ook met name uit de koker van Ruud en we waren er heel blij mee. Als die twee stoppen, is het wel een signaal om daarover te praten. Daar begin je meteen mee, omdat je kijkt: wie zijn de juiste personen om Ruud te assisteren.'

Rutten neemt honneurs waar
Rutten werkte in het verleden als hoofdtrainer van onder meer PSV, Feyenoord en FC Twente. In tegenstelling tot Van Nistelrooij maakt hij het seizoen bij PSV wel af. Daardoor is hij de laatste wedstrijd tegen AZ de hoofdverantwoordelijke. 'Ik heb Fred gevraagd om aanstaande zondag op de bank te zitten in een moeilijke tijd voor PSV', aldus Stewart.

Door het vertrek van het trio moet PSV voor komend seizoen op zoek naar een vrijwel volledig nieuwe technische staf. De Eindhovense club had met de komst van Stewart als technisch directeur net eindelijk een belangrijke vacature ingevuld, maar moet dus opnieuw op zoek.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.